13.5 C
Blanes

Es preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris i farmàcies

La mesura de protecció passarà a ser recomanada en lloc d'obligatòria.

Darreres Notícies

El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris, residències i farmàcies, els únics àmbits on encara es manté com a obligatòria, segons han confirmat a l’ACN fonts del Ministeri de Sanitat.

Un cop rebi el vistiplau de l’equip ministerial de Pedro Sánchez, la norma entrarà en vigor quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), probablement aquest dimecres o dijous. Des d’aquell moment, la mesura de protecció més popular de la pandèmia de la Covid passarà de ser obligatòria a ser recomanada.

El 23 de juny, Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes aprovaven la mesura en el marc del Consell Interterritorial de Salut. La decisió arribava quatre mesos i mig més tard de l’eliminació de l’altra excepció mantinguda en decaure l’obligatorietat de la mascareta a interiors l’abril de 2022.

La demora entre el vistiplau del Consell Interterritorial i la decisió que a priori es prendrà aquest dimarts ha generat, entre d’altres, les queixes del Govern de la Generalitat, que el 27 de juny lamentava que es “maregés” la gent amb la mascareta.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist