11.1 C
Lloret de Mar

Es treballa perquè els camins de ronda siguin patrimoni de la UNESCO

Aquest projecte es va posar de relleu en una jornada sobre formació feta la setmana passada a Lloret.

Jordi Treserras, en la jornada sobre gestió cultural feta dies enrere a Lloret
Jordi Treserras, en la jornada sobre gestió cultural feta dies enrere a Lloret

Darreres Notícies

Objectiu: que els camins de ronda de la Costa Brava i la Costa Vermella, a la Catalunya Nord, siguin declarats patrimoni de la UNESCO. Municipis, Diputació i Patronat de Turisme s’han posat d’acord en treballar “en xarxa” i aconseguir el reconeixement per a trams específics que tenen un elevat valor paisatgístic.

Aquest projecte es va posar de relleu en una jornada sobre formació feta la setmana passada a Lloret. Ho va explicar l’organitzador, Jordi Tresserras, que subratlla “la singuralitat d’aquest territori, en què molts camins de ronda són impressionants”.

El territori gironí vol presentar candidatura a la Unesco per a trams costaners entre Blanes i Argelers, a França. Es tracta d’espais que han de reunir un seguit de característiques, com el màxim nivell de protecció. També han de ser practicables, cosa que no passa en tots els casos.

A més, les diferents administracions tenen clar que, a banda de millorar aquests aspectes, cal fer “una bona tria ja que no es declararan tots els camins, sinó trams específics de valor universal excepcional“.

El territori treballa per poder presentar l’any vinent un primer llistat indicatiu dels camins de ronda de la Costa Brava i la Costa Vermella francesa. En pertànyer a dos països diferents, el projecte es tracta com a paisatge cultural transfronterer. N’hi ha molt pocs reconeguts per la Unesco. A Europa, només són quatre. Si aquest tira endavant, seria el cinquè.

spot_img

El + Vist