21 C
Lloret de Mar
Un moment del simulacre

Èxit en el simulacre de rescat aquàtic per comprovar la coordinació dels diferents cossos de seguretat

Es va fer la setmana passada i va comptar amb la intervenció dels membres de Protecció Civil, els vigilants de platja i l’empresa Proactiva.

Un moment del simulacre

Darreres Notícies

Bones valoracions pel que fa a la coordinació dels diferents cossos vinculats a la seguretat i salvament a les platges de Lloret. Es va poder comprovar dies enrere en un simulacre de rescat aquàtic, que va comptar amb la intervenció dels membres de Protecció Civil, els vigilants de platja i l’empresa Proactiva.

El simulacre, a la platja de Lloret, va començar amb l’alerta d’un socorrista donant l’avís que una persona semblava inconscient dins de l’aigua. Els efectius van treure el banyista fins a la sorra per comprovar les constants i estabilitzar-lo, però el cas es va complicar i va entrar en parada cardiorespiratòria, segons ha explicat Joel Da Silva, coordinador de Proactiva a Lloret.

El protocol de rescat, de RCP (reanimació càrdiopulmonar) i l’ús del desfibril•lador va funcionar de manera correcta i es va poder estabilitzar el banyista en un temps inferior als 5 minuts establerts, concretament en 4 minuts i 35 segons. Es tracta d’un simulacre que es realitza cada dos anys per posar a prova la coordinació dels diferents cossos de seguretat i salvament.

Un moment del simulacre (Ajuntament de Lloret de Mar)

La regidora de Platges, Marina Nicolàs, recorda que Lloret és un dels municipis que ofereix el servei de socorrisme durant més mesos, de maig a octubre, i l’únic que manté tot l’any el dispositiu de vigilància marítima amb personal propi. A més, destaca que en aquests mesos, les platges de la vila compten amb 22 socorristes de Proactiva, vigilants de platja, tècnics de Protecció Civil i informadors cívics.

De moment, els membres del servei de socorrisme i salvament consideren que aquest és un estiu tranquil, pel que fa al nombre d’intervencions i la seva gravetat, tal com ha apuntat Felip Carbonell, cap de Protecció Civil.

Pel que fa a les dades, durant els mesos de juny i juliol s’han atès 883 persones i s’han fet 7 rescats aquàtics. L’any passat es va tancar la temporada amb prop de 1.400 persones ateses i 45 persones rescatades de l’aigua. Destaquen també els serveis preventius que enguany ja arriben quasi als 27.000 serveis i l’any passat es varen situar en més de 69.000.

spot_img

El + Vist