Dimarts, 2 març 2021
12 C
Lloret de Mar
Un moment del simulacre

Èxit en el simulacre de rescat aquàtic per comprovar la coordinació dels diferents cossos de seguretat

Es va fer la setmana passada i va comptar amb la intervenció dels membres de Protecció Civil, els vigilants de platja i l’empresa Proactiva.

Un moment del simulacre

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Bones valoracions pel que fa a la coordinació dels diferents cossos vinculats a la seguretat i salvament a les platges de Lloret. Es va poder comprovar dies enrere en un simulacre de rescat aquàtic, que va comptar amb la intervenció dels membres de Protecció Civil, els vigilants de platja i l’empresa Proactiva.

El simulacre, a la platja de Lloret, va començar amb l’alerta d’un socorrista donant l’avís que una persona semblava inconscient dins de l’aigua. Els efectius van treure el banyista fins a la sorra per comprovar les constants i estabilitzar-lo, però el cas es va complicar i va entrar en parada cardiorespiratòria, segons ha explicat Joel Da Silva, coordinador de Proactiva a Lloret.

El protocol de rescat, de RCP (reanimació càrdiopulmonar) i l’ús del desfibril•lador va funcionar de manera correcta i es va poder estabilitzar el banyista en un temps inferior als 5 minuts establerts, concretament en 4 minuts i 35 segons. Es tracta d’un simulacre que es realitza cada dos anys per posar a prova la coordinació dels diferents cossos de seguretat i salvament.

Un moment del simulacre (Ajuntament de Lloret de Mar)

La regidora de Platges, Marina Nicolàs, recorda que Lloret és un dels municipis que ofereix el servei de socorrisme durant més mesos, de maig a octubre, i l’únic que manté tot l’any el dispositiu de vigilància marítima amb personal propi. A més, destaca que en aquests mesos, les platges de la vila compten amb 22 socorristes de Proactiva, vigilants de platja, tècnics de Protecció Civil i informadors cívics.

De moment, els membres del servei de socorrisme i salvament consideren que aquest és un estiu tranquil, pel que fa al nombre d’intervencions i la seva gravetat, tal com ha apuntat Felip Carbonell, cap de Protecció Civil.

Pel que fa a les dades, durant els mesos de juny i juliol s’han atès 883 persones i s’han fet 7 rescats aquàtics. L’any passat es va tancar la temporada amb prop de 1.400 persones ateses i 45 persones rescatades de l’aigua. Destaquen també els serveis preventius que enguany ja arriben quasi als 27.000 serveis i l’any passat es varen situar en més de 69.000.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica