17.1 C
Lloret de Mar
Campanya 'Soc responsable'

FAADA inicia la campanya ‘Soc responsable’ per fomentar la identificació i esterilització de les mascotes

Aquesta és, ja, la 8a edició de la campanya. De Lloret de Mar, hi col·labora la clínica veterinària Canvet.

Campanya 'Soc responsable'

Darreres Notícies

Com cada any per aquestes dates, l’entitat animalista FAADA ha iniciat la campanya Soc responsable, que permet identificar els animals de companyia i esterilitzar-los a preus reduïts. La iniciativa es tira endavant gràcies a la col·laboració d’un seguit de centres veterinaris, com la clínica Canvet de Lloret de Mar.

Alba Jornet, membre de la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), explica que cal conscienciar la ciutadania perquè identifiqui i esterilitzi les mascotes per evitar els abandonaments, encara que siguin de manera indirecta.

Sobre la identificació a través de xip, Alba Jornet explica que hi ha dues llistes censals diferents. L’únic obligatori és Anicom, de la Generalitat, que és més barat, tot i que també hi ha el llistat del Col·legi de Veterinaris, que és privat. En tots dos casos, la campanya ofereix preus especials. Així com ofereix preus reduïts per a les esterilitzacions.

Aquesta és, ja, la 8a edició de la campanya. En les edicions anteriors, s’han aconseguit identificar i esterilitzar prop de 80.000 animals de companyia arreu de Catalunya. Com a novetat, aquest any, la iniciativa també es du a terme a Madrid, Andalusia i Extremadura.

La campanya Soc responsable estarà en funcionament fins el 3 de maig, tot i que hi ha clíniques que ho allarguen tot l’any. Trobareu més informació al web de l’Ajuntament o de FAADA.

spot_img

El + Vist