11.4 C
Blanes
Una trobada del Costa Brava Hospice

Fer un cafè per parlar de la mort o passar una estona plegats per compartir el dol

Això és el que proposa el Costa Brava Hospice, que aquesta tarda es presenta a Lloret de Mar.

Una trobada del Costa Brava Hospice

Darreres Notícies

El Costa Brava Hospice presentarà, aquesta tarda a Lloret, les diferents activitats que du a terme arreu de la província de Girona. L’acte s’ha programat per a les cinc de la tarda a l’Hotel Marsol.

El Costa Brava Hospice és una associació que ofereix ajuda i suport a persones que estan en el seu procés de final de vida, així com als seus familiars. El concepte d’hospice neix als anys 50, quan una infermera que havia de tractar amb malalts terminals, els feia veure que després del diagnòstic no s’acabava res, sinó que era quan començaven a viure.

Amb aquesta filosofia, neix el Costa Brava Hospice, que treballa de la mà dels professionals sanitaris, tal com explica la presidenta de l’entitat, Melissa Levey.

“Quan la gent té un diagnòstic terminal, s’ha de viure al màxim possible el temps que tens per viure”

Melissa Levey

Segons Melissa Levey, la manera com van morir moltes persones durant la pandèmia de la Covid-19 va fer reflexionar la societat sobre com d’important és morir en les millors condicions possibles.

“Gràcies a la Covid, em sembla que la gent s’ha adonat que morir bé és importantíssim i tanta gent va morir malament durant la pandèmia, que ara ens escolten a nosaltres”

Melissa Levey

Per tractar sobre la mort, l’associació organitza el que s’anomena Death caffes, que són robades relaxades per parlar sobre tot el que envolta la mort. A més, també es fan grups de dol.

“Als ‘Death Cafe’ prenem cafè i pastissos en grup i tothom parla de la mort, de què li fa por i què, de què han passat… I també hem començat a fer grups de dol”

Melissa Levey

L’acta d’aquesta tarda, a l’Hotel Marsol, per presentar el Costa Brava Hospice és gratuït, tot i que l’aforament és limitat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist