26.2 C
Lloret de Mar
L'arxiu municipal

La figura d’Esteve Fàbregas i Barri centrarà el Dia Internacional dels Arxius

Aquest divendres, es farà la cessió a l'arxiu del fons documental de l'Estevet i, tot seguit, s'inaugurarà una sala amb el seu nom al Museu del Mar.

L'arxiu municipal

Darreres Notícies

L’historiador i escriptor lloretenc Esteve Fàbregas i Barri, conegut com l’Estevet, tindrà una sala al Museu del Mar. S’inaugura aquest divendres, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius.

De fet, el mateix 9 de juny, a la tarda, es fa la cessió del fons documental de l’Esteve Fàbregas i Barri a l’Arxiu Municipal. L’arxiver, Quim Daban, apunta que són documents molt interessants, que permeten conèixer una part de la història de Lloret, però també de Catalunya.

Quim Daban assegura que Esteve Fàbregas i Barri va ser una persona molt important per a la vila i considera que posar el seu nom a una sala del Museu del Mar és un merescut homenatge. L’espai recrearà el seu despatx.

A banda de retre homenatge a l’Estevet i rebre’n el seu fons documental, el Dia Internacional dels Arxius també es commemorarà amb la presentació del número 16 del butlletí Sesmond, que està dedicat precisament a l’elevada quantitat de fons documentals que l’arxiu lloretenc va rebre al llarg de l’any passat, com el fons patrimonial Taulina, el de Santa Cristina, la col•lecció de fotografies d’en Josep Valls conegut com a Bambi o el fons audiovisual de Joan Baptista Bernat.

Tot plegat començarà a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament i, tot seguit, s’inaugurarà l’espai del Museu del Mar.

A més a més, al matí es faran visites guiades a l’arxiu. La regidora de l’equipament, Lluïsa Baltrons, ha explicat que en aquest recorregut, es podrà veure el mobiliari especial que s’utilitza per conservar els documents, s’explicaran les tècniques que fan servir i mostraran els darrers ingressos. Les visites es faran a les deu, a les dotze i a la una. Recordem que l’arxiu està ubicat al carrer Josep Lluhí.

spot_img

El + Vist