5.6 C
Lloret de Mar
Un gos juga amb una pilota

Fira contra el maltractament i l’abandonament animal, amb Cambia1vida

Se celebra aquest diumenge, d'11 a 22 hores, a la plaça Pere Torrent. Hi haurà 32 estands de protectores, xerrades d'educadors canins i desfilades de gossos, entre altres.

Un gos juga amb una pilota

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

Cada cop la gent es decanta més per adoptar les mascotes en lloc de comprar-les, però el nombre d’abandonaments es manté igual d’elevat. Per combatre-ho, l’associació lloretenca Cambia 1 vida organitza, aquest diumenge, una fira dedicada a lluitar contra el maltractament i l’abandonament animal.

És la quarta edició d’aquest esdeveniment, que fins ara havia comptat amb diferents entitats organitzadores i que aquest cop va a càrrec només de Cambia1vida. Tot i així, compta amb la col·laboració d’un grapat de protectores, que muntaran fins a 32 estands. Oferiran tot tipus d’informació i resoldran els dubtes de totes aquelles persones que tenen animals de companyia com gossos, gats o fures.

La jornada comptarà amb tot un seguit de propostes, com una desfilada de gossos en adopció, recollida de pinso i conferències amb educadors canins. El més important serà intentar conscienciar els veïns perquè vegin l’adopció com a primera opció per tenir un animal, segons Pau Viñas, que és portaveu i vicepresident de l’associació.

Pau Viñas ressalta que els gossos de protectora viuen en condicions precàries. Malgrat que els responsables en tinguin bona cura, tenen pocs recursos i hi ha molts animals en espais reduïts. I pretén que la fira permeti donar a conèixer aquesta situació al públic.

L’entitat reconeix que cada cop hi ha més persones que opten per adoptar un animal en lloc de comprar-lo, però lamenta que el nombre d’abandonaments segueixi sent tan elevat. A la comarca de la Selva, es calcula que cada any hi ha 700 abandonaments i pèrdues d’animals.

A la fira també s’oferirà la possibilitat de posar el xip i censar els animals de manera gratuïta, tant gossos com gats. Lloret contra el maltractament i l’abandonament animal se celebra aquest diumenge, d’onze del matí a deu de la nit, a la plaça Pere Torrent, on també es faran actuacions musicals per amenitzar la jornada.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.