13.3 C
Lloret de Mar
Un gos juga amb una pilota

Fira contra el maltractament i l’abandonament animal, amb Cambia1vida

Se celebra aquest diumenge, d'11 a 22 hores, a la plaça Pere Torrent. Hi haurà 32 estands de protectores, xerrades d'educadors canins i desfilades de gossos, entre altres.

Un gos juga amb una pilota

Darreres Notícies

Cada cop la gent es decanta més per adoptar les mascotes en lloc de comprar-les, però el nombre d’abandonaments es manté igual d’elevat. Per combatre-ho, l’associació lloretenca Cambia 1 vida organitza, aquest diumenge, una fira dedicada a lluitar contra el maltractament i l’abandonament animal.

És la quarta edició d’aquest esdeveniment, que fins ara havia comptat amb diferents entitats organitzadores i que aquest cop va a càrrec només de Cambia1vida. Tot i així, compta amb la col·laboració d’un grapat de protectores, que muntaran fins a 32 estands. Oferiran tot tipus d’informació i resoldran els dubtes de totes aquelles persones que tenen animals de companyia com gossos, gats o fures.

La jornada comptarà amb tot un seguit de propostes, com una desfilada de gossos en adopció, recollida de pinso i conferències amb educadors canins. El més important serà intentar conscienciar els veïns perquè vegin l’adopció com a primera opció per tenir un animal, segons Pau Viñas, que és portaveu i vicepresident de l’associació.

Pau Viñas ressalta que els gossos de protectora viuen en condicions precàries. Malgrat que els responsables en tinguin bona cura, tenen pocs recursos i hi ha molts animals en espais reduïts. I pretén que la fira permeti donar a conèixer aquesta situació al públic.

L’entitat reconeix que cada cop hi ha més persones que opten per adoptar un animal en lloc de comprar-lo, però lamenta que el nombre d’abandonaments segueixi sent tan elevat. A la comarca de la Selva, es calcula que cada any hi ha 700 abandonaments i pèrdues d’animals.

A la fira també s’oferirà la possibilitat de posar el xip i censar els animals de manera gratuïta, tant gossos com gats. Lloret contra el maltractament i l’abandonament animal se celebra aquest diumenge, d’onze del matí a deu de la nit, a la plaça Pere Torrent, on també es faran actuacions musicals per amenitzar la jornada.

spot_img

El + Vist