14.8 C
Lloret de Mar

La Generalitat inicia de nou els tràmits per prolongar la C-32 fins a Lloret de Mar

El TSJC l'any passat va suspendre cautelarment l'inici de les obres arran d'un recurs de diferents entitats considerant que hi havia hagut canvis al traçat respecte a la declaració ambiental del 2000.

Autopista C-32
Autopista C-32

Darreres Notícies

La Generalitat ha tornat a iniciar els tràmits per prolongar l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. Ho publiquen el Diari de Girona i El Punt Avui. Els rotatius recorden que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’any passat va suspendre cautelarment l’inici de les obres arran d’un recurs de diferents entitats considerant que hi havia hagut canvis al traçat respecte a la declaració ambiental del 2000.

Per aquest motiu, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha actualitzat la declaració d’impacte ambiental i les modificacions del projecte d’allargament de l’autopista fins a Lloret. Mitjançant la publicació d’ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el govern va anunciar que exposa a informació pública la revisió del projecte.

El Govern català tenia intenció de començar les obres del ramal de 6,5 km entre Tordera i Lloret el setembre del 2015, segons va anunciar el llavors conseller Santi Vila. Defensades pel govern i pels ajuntaments de Lloret, Blanes i Tordera, l’obra encara no ha començat, entre altres raons per l’oposició de la plataforma Aturem la C-32.

El Punt Avui recorda que el projecte aprovat pel govern el 2016 discorria entre el final de l’actual C-32 (enllaç amb la GI-600) i la C-63, i tenia una connexió amb la GI-682 (carretera de Lloret a Blanes). El traçat alternava dos carrils de circulació (de pujada) amb un de sol en sentit contrari (de baixada), i els separava una mitjana per evitar xocs frontals. Fonts d’Aturem la C-32, contraris al projecte, consideren que el nou projecte de la Generalitat serà inclòs en les diligències obertes pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va suspendre l’inici de les obres el 19 de juliol passat.

En la resolució de fa vuit mesos, el TSJC sostenia que el projecte, aprovat pel govern de manera definitiva el 18 de juliol del 2016, no tenia declaració d’impacte ambiental, i les parts demandades no aportaven cap dada sobre el perjudici que els suposaria la suspensió cautelar de l’inici dels treballs.

spot_img

El + Vist