16.6 C
Lloret de Mar

‘Ghost’, de Will Burrard-Lucas, guanyadora de MontPhoto 2021

El festival ha celebrat la 25a edició amb un gruix d'actes que han combinat la presencialitat i les activitats virtuals.

'Ghost', Premi d'Honor MontPhoto 2021 (Will Burrard-Lucas)
'Ghost', Premi d'Honor MontPhoto 2021 (Will Burrard-Lucas)

Darreres Notícies

Ghost, de Will Burrard-Lucas, és la foto guanyadora del Premi d’Honor de MontPhoto 2021. El reconegut concurs internacional de fotografia de natura acaba de celebrar la 25a edició amb valoracions molt positives.

Una edició que s’ha fet en format híbrid, barrejant la presencialitat amb les activitats virtuals. Una modalitat que de ben segur que es mantindrà per a les properes edicions, perquè permet arribar fàcilment arreu del món.

El president de MontPhoto, Paco Membrives, remarca que la imatge guanyadora del certamen és espectacular i barreja la gran tècnica d’un fotògraf de reconeguda trajectòria amb un punt de sort a l’hora de captar la instantània.

“És una foto molt impactant, perquè durant la seva presa van coincidir una sèrie de factors que fan que l’animal fotografiat tingui un aspecte fantasmagòric”

Paco Membrives

Com a novetat d’aquesta edició i amb la voluntat que la iniciativa es conservi cada any, s’ha escollit una ONG mediambientalista. MontPhoto recapta diners, a través de donatius i d’entrades a xerrades i exposicions, per donar-los, en aquest cas, a Ol Pejeta, que treballa per a la recuperació del rinoceront blanc.

“És una reputadíssima ONG que està fent un dels treballs mediambientals que tindrà un impacte més interessant: intentar salvar una espècie ja extinguida com és el rinoceront blanc”

Paco Membrives

Una altra de les novetats destacades ha estat el premi al Millor Portfoli, que ha recaigut en Joan de la Malla; sota el títol Tras la máscara, ha presentat un catàleg de quinze imatges que mostren una activitat que a Indonèsia es coneix com a Topeng Monyet i que consisteix en l’ús de monos en espectacles de circ al carrer, de manera que porten una vida dura i solitària.

Una de les fotos del portfoli de Joan de la Malla

A més, el festival ha lliurat una beca fotogràfica per a la conservació de la natura dotada amb 6.000 € per a Adriana Claudia Sanz.  

Pel que fa a la resta de premis, el guanyador del primer premi en la categoria de Muntanya ha estat per a l’espanyol Manuel Ismael Gómez amb la seva fotografia titulada El monstre de l’Caiac.

En la categoria d’Aus el guanyador ha estat el britànic Bret Charman amb una obra titulada A Beakful. En la categoria Altres animals, el guanyador ha estat el català Jaume Culebras amb el treball Ous d’esperança.

En la categoria Món Vegetal, Imre Potyó d’Hongria s’ha fet amb el primer premi gràcies a la seva fotografia Spore ghost. L’italià Mauro Tronto ha guanyat la categoria Paisatge amb The Astonishing. En la categoria Món Subaquàtic el premi ha estat per a Xavier Salvador Costa d’Espanya per la fotografia Sota la lluna

En la categoria Denúncia ecològica, l’escollida ha estat Culled de Marc Graf (Àustria). En la categoria Art a la natura, el vencedor ha estat Gheorghe Popa de Romania amb la seva fotografia Yin and Yang

Finalment, en la categoria de Natura des de casa, creada l’any passat arran de les experiències de confinament causades per la Covid-19, ha resultat guanyador Milan Radisics d’Hongria amb Fox drinking from the pool.

L’exposició de totes les imatges guanyadores del concurs es pot visitar durant tot el mes d’octubre a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura.

spot_img

El + Vist