13 C
Lloret de Mar
El nou hospital de Gunjur Kuta el dia de la inauguració (Ñimme Gunjur Kuta)

Gunjur Kuta compta amb un nou hospital que permet atendre moltíssimes més persones

El projecte s'ha fet realitat amb la col·laboració de l'ONG Ñimme Gunjur Kuta. Mentre que l'antic ambulatori atenia 300 persones l'any, l'hospital ha atès més de 4.000 persones en tres mesos.

El nou hospital de Gunjur Kuta el dia de la inauguració (Ñimme Gunjur Kuta)

Darreres Notícies

L’Ajuntament organitza Lloret Jove amb el Cinema, un passi de curtmetratges locals

Es farà aquest vespre (20 hores) al Teatre i s'hi estrenaran 'MOLLY. The Strange Life of a Contemporary Artist' i el capítol 2 d''El Negocio'.

S’inaugura ‘Trajectòries’, la nova mostra del Batxillerat Artístic del Coll i Rodés

És una mostra dels treballs de totes les assignatures artístiques de primer i segon de Batxillerat. Es podrà visitar a la Biblioteca municipal fins al 6 de maig.

Gonzalo Silveyra i Christian Rodríguez roden el videoclip de Flowery i James Lover (Diego a ‘La isla de las tentaciones’)

És el nou single de Flowery, titulat 'Descarada'. En menys d'una setmana, ha aconseguit gairebé 300.000 visualitzacions a YouTube.

La Piscina de Lloret ha acollit l’estada de la selecció juvenil de natació d’Eslovènia

El director de la Piscina, Ricard Salinas, destaca que els clubs estrangers tenen moltes ganes de poder venir a entrenar a Lloret, però les restriccions per la pandèmia ho fan complicat.

Sofia Valencia publica el seu segon poemari: ‘Amor, creatividad y alma MERAKI’

És un recull de 57 poemes que ella mateixa explica que són més romàntics que els del primer poemari.

Gunjur Kuta té un nou hospital. Un equipament que s’ha fet realitat gràcies a la tasca feta per l’ONG Gunjur Kuta i que aporta molts beneficis a la zona. Recordem que l’ONG compta des de fa més de dos anys amb l’agrupació lloretenca Ñimme Gunjur Kuta, que ha treballat a primera línia per fer realitat l’hospital i molts altres projectes en aquesta població gambiana.

Fins ara, el municipi comptava amb un petit ambulatori amb només dos infermers, mentre que ara compta amb un hospital, on s’ofereixen molts més serveis, i hi treballen sis persones d’infermeria, dues de les quals són dones.

Cal tenir en compte que a Gàmbia els metges només intervenen quan han de fer una operació. Tot i així, la intenció és que el Govern gambià aporti metges i metgesses a l’hospital i, a més, es preveu que doctors catalans s’hi desplacin per fer campanyes d’intervenció.

El vicepresident de Ñimme Gunjur Kuta, el lloretenc Oscar Ramos, remarca que el més important del nou equipament és que s’ha pogut ampliar el nombre de pacients atesos.

“Partíem d’un ambulatori que tenia sobre unes 300 persones a l’any i ara hem passat a unes 4.350 en qüestió de tres mesos, que és el temps que porta obert l’hospital”

Oscar Ramos

A més, no només s’atenen els veïns de Gunjur Kuta, sinó que també s’hi poden adreçar els ciutadans d’altres poblacions, tant de Gàmbia com del Senegal.

“Ara no només poden acudir al centre els habitants del districte on està situat Gunjur Kuta, sinó que també ens entren persones del Senegal”

Oscar Ramos

L’hospital es va començar a construir el 2018 i s’ha aconseguit fer-lo realitat en només dos anys gràcies a la col·laboració de moltes persones, empreses i administracions, sobretot gambianes.

“En dos anys la construcció d’un hospital aquí ens sembla una bogeria, perquè realment és poc temps, però allà els recursos són diferents, i hem tingut la sort de comptar amb molt de suport per part de diverses institucions, empreses i persones privades, com l’Ajuntament de Lloret”

Oscar Ramos

Amb l’hospital enllestit, l’ONG fa una crida per trobar una ambulància que se’ls pugui cedir per portar-la cap a Gunjur Kuta i ampliar i millorar els serveis de l’hospital.

Tot i que ja fa uns mesos que l’hospital està en funcionament, la inauguració oficial es va fer el desembre passat amb la presència del president de Gàmbia, Adama Barrow, i el ministre de Sanitat, el doctor Samateh. Un acte que va afavorir molt les relacions entre l’ONG i els representants polítics.

Membres de l'ONG a la inauguració de l'hospital (Ñimme Gunjur Kuta)
Membres de l’ONG a la inauguració de l’hospital (Ñimme Gunjur Kuta)

A més, la presència d’autoritats de primer nivell demostra la importància que té la feina de l’ONG per a Gàmbia.

I és que l’entitat té molts altres projectes sobre la taula, com ara, a mig termini, rehabilitar un antic espai abandonat per fer-hi aules d’escola; o, a llarg termini, impulsar un hort per a dones. “La base de l’hort de les dones és la construcció d’un pou i sabem que són molt cars; llavors ens ho plantegem més a llarg termini”.

Els horts per a dones tenen un triple objectiu: millorarla nutrició de tots els habitants del municipi, avançar cap a l’autosuficiència i fomentar l’empoderament femení.

- Publicitat -

El + Vist

Vacunació de més de 300 persones avui al CAP del Rieral

Al llarg de tot el dia, es vacunaran 360 persones (majors de 79 anys), contactades prèviament per Salut.