14.8 C
Lloret de Mar

L’ONG Ñimme Gunjur Kuta treballa per l’empoderament femení

L'entitat té projectat construir horts per a dones i perforar pous per fer-hi arribar aigua. A més, també treballa en la construcció d'un institut.

Voluntaris a Gunjur Kuta (Ñimme Gunjur Kuta)
Voluntaris a Gunjur Kuta (Ñimme Gunjur Kuta)

Darreres Notícies

L’ONG lloretenca Ñimme Gunjur Kuta, que es va crear l’any 2018 com a petita agrupació dins de l’ONG Gunjur Kuta -que funciona des del 2007-, té tres nous projectes destacats sobre la taula: la creació d’un hort per a les dones, amb l’objectiu de fomentar l’empoderament femení; la perforació de nous pous; i la construcció d’un institut.  

ONG ñimme gunjur kuta (1)
A l’escola (Ñimme Gunjur Kuta)

El president de l’entitat, Bubakary Saho, ha explicat que cal fer arribar l’aigua perquè les dones puguin cultivar els seus horts.

Actualment, l’ONG compta amb uns 200 socis, la majoria dels quals de Lloret de Mar, i amb les quotes es financen els projectes. Per a Bubakary Saho és fonamental la col·laboració ciutadana i per això creu que és molt important que la població de Lloret conegui l’ONG.

ñimme gunjur kuta ONG
Foto de grup a Lloret, el 2018 (Ñimme Gunjur Kuta)

Ñimme Gunjur Kuta va néixer amb l’objectiu d’impulsar diferents accions al municipi gambià de Gunjur Kuta i fins ara ja ha completat amb èxit diferents projectes, com la creació de pous per abastir d’aigua potable a les famílies del municipi, la reforma de l’escola construïda als anys ’50 per l’Estat gambià i la construcció d’un hospital de referència per al districte.

spot_img

El + Vist