8.3 C
Lloret de Mar

Els hotelers haurien de pujar els sous dels empleats per millorar el benestar general

Ho planteja l'economista Miquel Puig, que avui farà una xerrada a Lloret, a partir de les set a la sala polivalent de la biblioteca.

Miquel Puig
Miquel Puig

Darreres Notícies

L’economista Miquel Puig creu que els treballadors de l’hostaleria haurien de cobrar salaris més alts. D’aquesta manera, segons ell, es milloraria el benestar de la ciutadania en general. Això és el que intentarà argumentar en una xerrada aquesta tarda aquí Lloret, on explicarà per què el fet que els empleats d’aquest sector cobrin tan poc té perjudicis a nivell global.

A aquest model turístic, Miquel Puig l’anomena de low cost i creu que té les arrels als anys 60, quan es va desenvolupar un turisme que consistia en captar persones que fins aleshores treballaven al camp per fer unes tasques poc remunerades. El problema, segons Puig, és que aquest model ha seguit creixent a la vegada que també s’incrementava el nombre de visitants.

Miquel Puig ha aclarit que en alguns casos els hotelers paguen sous adients a la plantilla, tot i que assegura que en general no és així. Per tant, la solució passa per incrementar els salaris i per fer-ho possible, cal incrementar preus i, conseqüentment, la qualitat del que s’ofereix. Com a models a seguir, marca països com França, Suïssa o Àustria.

La xerrada, titulada Un bon turisme no és turisme low cost, s’adreça a la ciutadania en general, que té a les seves mans el canvi del model econòmic.

Miquel Puig oferirà la seva conferència avui, com a complement a l’acte de presentació de les conclusions del cicle Repensa Lloret, que començarà a les set de la tarda a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist