8.3 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA farà una assemblea veïnal per presentar un projecte local

ICV – EUiA convoca els veïns de Lloret a assistir a una assemblea per exposar-los un projecte de remodelació de la rambla Romà Barnés, la plaça Espanya i el passeig Verdaguer en la seva calçada interior. Des del Govern, però, critiquen que la coalició s’ha precipitat perquè el projecte encara no està redactat. El portaveu […]

Rambla Romà Barnès
Rambla Romà Barnès

Darreres Notícies

ICV – EUiA convoca els veïns de Lloret a assistir a una assemblea per exposar-los un projecte de remodelació de la rambla Romà Barnés, la plaça Espanya i el passeig Verdaguer en la seva calçada interior. Des del Govern, però, critiquen que la coalició s’ha precipitat perquè el projecte encara no està redactat.

El portaveu d’ICV – EUiA, Javier Rodríguez Pacios, argumenta que totes les iniciatives destacades, com aquesta que costarà més d’un milió d’euros, s’haurien de sotmetre a una assemblea ciutadana, perquè tots els veïns poguessin fer les seves aportacions.

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, està d’acord en fomentar la participació ciutadana, però en aquest cas creu que els ecosocialistes han volgut anar massa de pressa, perquè el projecte encara no està enllestit.

Orobitg ha explicat que des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat van obrir una convocatòria per finançar projectes amb el 70% de la recaptació de la taxa turística. Per això Lloret va presentar una proposta de remodelació d’aquesta zona cèntrica, propera al passeig marítim. Arreu de Catalunya, es van presentar 140 propostes i el projecte de Lloret és un dels 14 que rebran subvenció. En aquest cas, l’ajuda econòmica serà de 500.000 euros. A més, per pagar una part dels 650.000 restants, el Consistori compta amb uns diners aconseguits amb la subhasta d’uns terrenys a la urbanització Nòrmax.

Tot i així, el regidor assegura que el projecte és complex i segurament s’haurà de dividir en dues fases. De moment, però, només hi ha redactada el que s’anomena la Memòria Valorada i la previsió és que la setmana que ve estigui enllestit el projecte. Després, segons Orobitg, es presentarà a la resta de grups polítics i també a la ciutadania. La idea és convertir la rambla Romà Barnés i el passeig Verdaguer en una zona peatonal semblant al carrer Sant Pere.

Malgrat les crítiques de l’equip de govern, ICV-EUiA convoca la ciutadania aquest diumenge a les onze del matí a la plaça de la Vila, on farà una assemblea per presentar el projecte tècnic i econòmic i per recollir les opinions i propostes dels veïns, que després farà arribar a l’equip de govern.

spot_img

El + Vist