11.3 C
Lloret de Mar

ICV-EUiA lliurarà el premi Espurna a l’AMPA de l’escola Pere Torrent, aquest 1 de maig

El motiu és la seva mobilització en aconseguir un centre amb educació pública "de qualitat".

Cartell de la Festa de l'Espurna
Cartell de la Festa de l'Espurna

Darreres Notícies

Aquest dimarts, 1 de maig, el grup municipal d’ICV-EUiA celebra la Festa de l’Espurna, que arriba a la desena edició. Com sempre, es fa coincidir amb el dia internacional dels treballadors i les treballadores, en un esdeveniment reivindicatiu que arriba a la seva desena edició. El portaveu de la coalició, Xavier Rodríguez Pacios, destaca que “les condicions laborals estan retrocedint i empitjorant i cal reivindicar una feina digne amb un salari digne”.

La jornada també servirà per fer entrega del premi l’Espurna. Es tracta d’un reconeixement que serveix d’homenatge a un militant de l’organització i a una entitat o persona que hagi destacat per la defensa dels interessos públics. Aquest any, es dedica a l’AMPA de l’escola Pere Torrent, que, segons Rodríguez Pacios, “s’ha mobilitzat per aconseguir que l’educació pública en el seu centre tingui qualitat i no estigui en un procés de desmantellament”.

Un altre dels premis que es donaran serà el de la primera edició de concurs al contracte més precari. L’objectiu és trobar l’experiència laboral de menor durada i el major encadenament de contractes en un any, per a conscienciar sobre l’empitjorament de les condicions de la classe treballadora a la vila. En aquest cas, els guanyadors no seran reconeguts de manera pública. El portaveu de la coalició explica que “no donarem el nom de l’empresa ni de la persona per una qüestió d’impedir represàlies per part de les empreses, que encara existeixen”.

La Festa de l’Espurna arriba aquest dimarts, al Centre Cívíc del Rieral, a partir de les 18.00 h. Entre els assistents hi haurà la Consellera Comarcal d’ICV-EUiA, Dolors Rubio, i la youtuber Patricia Castro. A més, l’acte estarà amenitzat per una sessió de rap reivindicatiu, a càrrec de Prodi.

spot_img

El + Vist