12.7 C
Lloret de Mar

Inspirades per la ciència

Dues alumnes de l'institut Rocagrossa -una de les quals va arribar d'Ucraïna al 2018- guanyen el premi Inspiraciència per un relat en català de temàtica científica.

-

Dues alumnes de l’institut Rocagrossa de Lloret de Mar han rebut el premi d’Inspiraciència, un concurs de relats que, com el nom indica, s’inspira en la ciència. Els guardons –que arriben a la 12a edició, amb més de 500 treballs presentats en català, castellà, euskera i gallec- els atorga el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Un dels premis ha estat per a Sofia German, pel treball “Dia 53 de 365’ dins la categoria de relat jove, el qual imagina com podria ser el món d’aquí a un segle a través d’un viatge en el temps. La Sofia té 16 anys i estudia 2n de Batxillerat. És d’Ucraïna i va venir el 2018 a Lloret. I ara ha guanyat un premi per un relat escrit en català.

Mentre que Ariadna Argemí, de 17 anys, ha rebut el premi especial d’intel·ligència artificial, amb el relat ‘Ensenyem a estimar-te’. Va sobre un robot que aprèn a tenir sentiments d’amor cap a una persona humana.

Les dues alumnes van presentar el relat al concurs, animades per la seva professora de Física i Química del curs passat, Isabel Pérez, qui es mostra “molt contenta” per aquest èxit.

Inspiraciència és una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica, un espai obert per pensar i imaginar la ciència des de la ficció. L’objectiu és fomentar l’apropament al pensament científic d’una forma lliure i personal a través de la creació literària i d’explorar realitats abans no imaginades.

Llegeix els dos relats premiats aquí.

‘La pell fina’, de la Sala Flyhard, arriba al Teatre de Lloret aquest diumenge

L'obra, que reflexiona sobre si hem de dir la veritat i com fer-ho, es podrà veure aquest diumenge, a les 18 hores.

L’Studio 66 de Lloret prepararà el menjar de la llotja del Camp Nou en el Barça-Girona

El xef David Gou va rebre la proposta després que representants del club blaugrana coneguessin la seva cuina en el festival Som de Mar l’estiu passat.

200 infants, a la fase comarcal d’atletisme dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Els participants provenen de tota la comarca de La Selva i les proves es faran aquest divendres a la tarda, a les pistes d'atletisme de Lloret.
- Publicitat -