20.4 C
Lloret de Mar

Ja s’han obert les votacions dels Pressupostos Participats, fins al dia 15 de juny

En línia, es pot votar al web de l'Ajuntament o des de l’aplicació Lloret Smart, mentre que presencialment cal acudir a l’Oficina d’informació i Atenció Ciutadana o al centre cívic del Rieral.

Ja es pot votar als Pressupostos Participats
Ja es pot votar als Pressupostos Participats

Darreres Notícies

Avui ha començat la fase de votacions dels Pressupostos Participats, que permet als veïns decidir quins projectes de millora volen impulsar als seus barris entre una quarantena de propostes fetes pels propis ciutadans.

Un parell de veïns han argumentat per què voten en els Pressupostos Participats. Per exemple, en David Barba,  que ja va participar en la primera edició, sempre ha cregut en la participació ciutadana per millorar el poble partint de millorar el barri. L’Anita Maceroni és una jove que enguany pot votar per primer cop en els Pressupostos Participats i ho troba una molt bona oportunitat. 

L’alcalde, Jaume Dulsat, considera que aquesta és la fase que dóna sentit a la iniciativa dels Pressupostos Participats. Les principals novetats d’aquesta segona edició dels Pressupostos Participats són que hi ha quinze dies per votar, des d’avui i fins al 15 de juny, que es podrà fer de manera presencial però també per internet, i que també tenen dret a vot els propietaris de segones residències, a banda dels veïns a partir dels 16 anys.

Tot plegat ha d’ajudar a incrementar la participació, que l’alcalde reconeix que l’any passat va ser baixa, malgrat que és la mateixa tendència que en altres municipis.

En línia, es pot votar al web de l’Ajuntament o des de l’aplicació Lloret Smart, mentre que les votacions presencials es poden fer a l’Oficina d’informació i Atenció Ciutadana (a la planta baixa de l’Ajuntament) o al centre cívic del Rieral.

La setmana passada es va fer l’anomenada Assemblea de Retorn, en què es van explicar com havien quedat les propostes fetes pels veïns. Per exemple, es planteja soterrar el cablejat de la plaça de l’Església, instal•lar una font a Can Sabata o millorar alguns centres cívics.

spot_img

El + Vist