34.4 C
Lloret de Mar
Jardins de Santa Clotilde

Els Jardins de Santa Clotilde podrien rebre una subvenció per arreglar l’entrada

L'equipament ha estat acceptat dins de la convocatòria de projectes subvencionables del programa de la World Monuments Watch 2018 i a la tardor se sabrà si rep l'aportació econòmica.

Jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

Els Jardins de Santa Clotilde han estat acceptats dins de la convocatòria de projectes subvencionables del programa de la World Monuments Watch 2018. Una convocatòria que es fa cada dos anys, destinada a les zones amb patrimoni cultural que estan en risc per aspectes mediambientals, socials, polítics o econòmics. En aquest cas, l’objectiu és aconseguir finançament per arreglar l’entrada dels jardins.

La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha argumentat que quan es van construir els jardins estaven pensats com a entrada a una casa particular, però ara, en ser públics, compten amb uns accessos que no són prou visibles i la rampa d’entrada fa una pendent molt gran que dificulta l’entrada dels visitants, sobretot els més grans. A més, ha afegit que al recinte hi entren visitants però també particulars amb vehicle perquè hi ha habitatges privats i, per tant, el projecte preveu separar l’espai per a vianants de l’espai per a vehicles. Tot plegat ha de contribuir a millorar un dels principals equipaments de la destinació.

El projecte té un cost aproximat de mig milió d’euros i es pretén impulsar-lo amb la subvenció de World Monuments Fund. Però Lloret no sabrà fins la tardor si la rep. Tot i així, el regidor de Cultura, Albert Robert, considera que és un primer pas molt important haver estat acceptats dins de la convocatòria.

El World Monuments Fund és una associació dedicada a la preservació del patrimoni cultural edificat del món. La seva llista Watch, iniciada el 1996, reuneix més de 740 elements de patrimoni cultural de 133 països. Proporciona suport financer i tècnic per a la conservació, la restauració i l’administració a llarg termini.

spot_img

El + Vist