17.4 C
Lloret de Mar
CiU Lloret amb Artur Mas

Jaume Dulsat és prudent i assegura que encara no es veu alcalde

El ple d’investidura es farà demà, a les dotze del migdia, i es podrà seguir en directe a través de la ràdio.

CiU Lloret amb Artur Mas

Darreres Notícies

Malgrat que tot sembla indicar que Jaume Dulsat serà el proper alcalde de Lloret, el candidat de CiU és prudent i assegura que encara no hi ha res segur, perquè matemàticament la formació no té majoria absoluta. Així que caldrà esperar al ple d’investidura.

La sessió començarà amb la constitució de la mesa d’edat, que formaran el regidor més gran i el més jove, que són Eduard López (PSC) i Jaime Muzas (C’s), respectivament. Cridaran, un a un, i per ordre alfabètic, els 21 regidors electes, que, després d’entregar les credencials, juraran o prometran el càrrec. Així prendran possessió els nous edils de l’Ajuntament de Lloret.

Un cop asseguts a la taula de la sala de plens, el següent pas és votar l’alcalde. Les opcions que hi ha són els candidats de cada formació que ha obtingut representació municipal. És a dir: Jaume Dulsat (CiU), Marc Fuertes (MILLOR), Antonio Lorente (PSC), Jordi Orobitg (ERC-Avancem), Javier Rodríguez Pacios (ICV-EUiA), Jordi Hernández (Ciutadans), Enric Martínez (PPC) i Paulino Gracia (En Lloret sí, se puede). Serà una votació secreta, en què cada regidor introduirà el paperet amb el nom triat a dins d’una urna. Un cop acabat el procés, els regidors de la mesa d’edat faran el recompte.

Si algun candidat obté majoria absoluta, és a dir, 11 vots o més, serà proclamat alcalde. Si això no passa, que és el més probable, automàticament serà proclamat alcalde el cap de la llista més votada, que en el cas de Lloret és Jaume Dulsat, per CiU.

Un cop fet el ple, començarà un termini perquè la formació que tingui l’alcaldia busqui el màxim de suport possible per formar l’equip de govern. Dulsat ha explicat que CiU ha tingut bona sintonia amb diferents grups. El seu objectiu, en cas que demà sigui investit alcalde, serà aconseguir el màxim de regidors per crear un govern fort, sempre i quan els programes electorals vagin en la mateixa línia. El que té clar Jaume Dulsat és que no pactarà amb el MILLOR.

El ple d’investidura es farà demà, a les dotze del migdia, i es podrà seguir en directe a través de la ràdio.

spot_img

El + Vist