22.4 C
Lloret de Mar
Joan Tardà, a la presentació del llibre 'En defensa pròpia'

Joan Tardà argumenta que cal sumar forces al llibre ‘En defensa pròpia’

L'exdiputat al Congrés per ERC ha presentat el seu llibre aquest dissabte al migdia a la Llibreria Gallissà de Lloret de Mar.

Joan Tardà, a la presentació del llibre 'En defensa pròpia'

Darreres Notícies

L’exdiputat al Congrés per ERC Joan Tardà ha presentat a Lloret de Mar el seu llibre En defensa pròpia. Un discurs que es marca l’objectiu de convèncer el conjunt dels independentistes de la necessitat d’acumular més força de la que el col·lectiu té actualment.

Tardà reconeix que l’octubre del 2017 es va assolir una fita històrica i inesperada per molts, però també alerta que la majoria actual és feble i, per assolir l’objectiu de la independència, és imprescindible aconseguir eixamplar la base. “L’1 d’octubre va ser una gran victòria, però no va ser la victòria final i el llibre defensa una estratègia que té com a prioritat saber acumular més força de la que tenim”, ha afirmat.

“Mai no havíem estat tants ni mai no havíem fet e que hem fet però el que es evident és que encara no hem arribat al cim”

Joan Tardà

En el llibre, el republicà deixa clar que per a ERC no es tracta de competir per qui aconsegueix el tros més gran del pastís independentista, sinó de fer-lo més gran.

“Volen ridiculitzar l’estratègia d’intentar ser més dels que som fins a l’extrem que han intentat associar traïdoria i rendició a conquesta d’un escenari de diàleg i de negociació”

Joan Tardà

En aquest sentit, el títol de l’obra, En defensa pròpia, és una clara al·lusió al sector de l’independentisme que se’n riu de l’estratègia d’eixamplar la base.

'En defensa pròpia', de Joan Tardà
‘En defensa pròpia’, de Joan Tardà

Joan Tarda també remarca que a ERC mai no han estat partidaris de posar per davant la independència a la ideologia. Tot plegat els ha donat un bon resultat i així s’ha vist reflectit a les eleccions.

“Hi ha un independentisme, tal vegada els nouvinguts a l’independentisme, que no tenien una voluntat d’assumir la realitat i, finalment, crec que aquesta estratègia d’ERC ha estat guanyadora”

Joan Tardà

I per això ells volien formar un “govern de quatre potes”, amb Junts, Comuns i CUP, tot i que són conscients que la repressió és una realitat i no desapareixerà. “No tindríem la presidència si no haguéssim estan capaços de distingir que, malgrat que el PSOE és còmplice també de la repressió, i n’ha estat, és evident que ens interessa més un govern socialista que no pas un govern presidit per en Casado amb el suport de Vox i Cs”, ha afirmat.

Joan Tardà amb els representants d'ERC a Lloret
Joan Tardà amb els representants d’ERC a Lloret

Sobre la crítica d’algunes veus que afirmen que des de l’1 d’octubre l’independentisme s’ha desinflat, Joan Tardà ho nega i argumenta que simplement s’ha reduït la marxa per millorar l’estratègia.

“És cert que abans anàvem a 300 per hora i ara anem a 50 per hora, però això no vol dir anar enrere”

Joan Tardà

La presentació del llibre En defensa pròpia s’ha fet aquest dissabte al migdia a l’altell de la Llibreria Gallissà.

spot_img

El + Vist