11.7 C
Lloret de Mar

Jordi Martínez, sobre ‘El diablo cojuelo’: “un espectacle divertit amb teatre clàssic espanyol i pallassos”

L’obra -que aixeca el teló aquest dissabte del Teatre de Lloret- reuneix personatges del segle XVII amb pallassos del segle XXI que viatgen per una Espanya esperpèntica.

Una escena de 'El diablo cojuelo'.
Una escena de 'El diablo cojuelo'.

Darreres Notícies

‘El diablo cojuelo’, a mig camí entre el teatre i el circ, aixeca el teló aquest cap de setmana del Teatre de Lloret de Mar. L’obra reuneix personatges del segle XVII amb pallassos del segle XXI que viatgen per una Espanya esperpèntica.

servicios profesionales jimenez

Un dels protagonistes és l’actor Jordi Martínez, que avança que “és una fugida endavant de dos personatges, un dimoni i un estudiant que volen que la seva dignitat sigui restablerta, és una lluita entre uns i altres, que es pregunta què estan fent”. Conclou que ‘El diablo cojuelo” és un espectacle divertit, amb teatre clàssic espanyol i pallassos”.

L’argument és el següent. Els pallassos de Rhum els encarreguen fer un clàssic i s’ho prenen com una gran ocasió. No volen que els seus nets es diguin “El meu avi va començar pallasso i d’allà no va passar”. Volen que es diguin: “El meu avui va començar pallasso, però es va esforçar i va acabar fent clàssics, que són la cultura, la dignitat i el futur”. Escullen –perquè no hi havia un altre a la llibreria- ‘El diablo cojuelo‘ de Luis Vélez de Guevara, subtitulat ‘Novela de la otra vida traducida a esta’.

Així és com comença a enredar-se –o, més aviat, a renyir- dues trames: la de la boja obra de Vélez –tractada amb molt respecte i amb alguna llibertat- i la d’una companyia sempre a punt de fracassar –a l’estil pallasso- en el seu esforç per portar-la a escena.

La funció és aquest dissabte, 28 de gener, a les 20h. Podeu consultar la programació al web del Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist