6.4 C
Lloret de Mar

Josep Carbó té una col·lecció de 25 vehicles clàssics completament restaurats

El lloretenc convida tothom a veure la seva impressionant col·lecció, que també compta amb diverses motos, més de 2.000 cotxes en miniatura i tot tipus de detalls relacionats amb el món del motor.

Josep Carbó amb el Biscuter
Josep Carbó amb el Biscuter

Darreres Notícies

25 cotxes clàssics completament restaurats. Aquesta és la petita joia que guarda el lloretenc Josep Carbó -a qui vam entrevistar fa uns dies al programa ‘Amb Veu Pròpia’ de Nova Ràdio Lloret-, en un local on també té diverses motos, cotxes en miniatura i tot tipus de detalls relacionats amb el món del motor.

Josep Carbó és mecànic des que era un marrec i sempre l’ha apassionat el món del motor. Això sí, per restaurar i exhibir, no pas per ser pilot de rallys. Ell mateix explica que l’inici de tot va ser un Biscuter l’any 1978.

“Vaig començar amb un Biscuter l’any 78, perquè n’havia tingut un abans i sempre n’havia tingut ganes; no vaig parar fins a trobar-ne un”

Josep Carbó

Actualment té 25 cotxes restaurats, però encara en té una desena més pendents d’arreglar. Alguns els compra, però altres li regalen o els troba en desguassos o abandonats. Li agrada que estiguin com més malmesos millor.

“A mi el que m’agrada és que arribin molt malament i restaurar-los, perquè allà on la gent veu rovell i òxid, jo hi veig alguna cosa”

Josep Carbó

Un cop renovats, cenyint-se tant com pot a l’originalitat de cada vehicle, li agrada que la gent se’ls miri i recordin als seus propis cotxes del passat. 

“Hi ha molta gent que els agrada, et veuen i et saluden, et piten i m’agrada que comentin i pensar que potser els recorda que havien festejat o coses així”

Josep Carbó

Carbó afirma que els cotxes d’ara no tenen res a veure amb els de fa més de 25 anys perquè tenen molta electrònica i perquè creu que ja els fan expressament perquè durin poc.

“Els cotxes d’avui en dia per al dia de demà no n’hi haurà ni un, massa electrònica i no estan fets per durar, volen que hi hagi un consum”

Josep Carbó

En el seu local, a banda dels cotxes clàssics, hi ha un bon grapat de motosmés de 2.000 cotxes en miniatura i tot tipus de detalls vinculats al món del món.

Pel que fa als cotxes, intenta tenir-los al dia, que passin la ITV i fer-los circular sovint perquè tenir-los parats no és bo.  

“Aquests cotxes aquí no hi fan res parats, fan tres passes enrere, has de sortir i voltar, el cotxe necessita treure rovell, que dic jo”

Josep Carbó

El turisme més antic que guarda en Josep Carbó és un Citroën de l’any 1923, però en té de tot tipus. El seu preferit, perquè va ser l’inici de tot, és el Biscuter, però assegura que no se n’estima cap per sobre dels altres.

Hi ha, per exemple, vuit 600 de carrosseries i models diferents, un Ford del 1928, un Mehari, un MG descapotable, un jeep de la Guerra de Corea, un R5 amb canvi de cinc marxes, un R8, un 4F de l’aeroport de Girona, un Mercedes del 1982 o un Golf GTI del 1983, que és un dels primers que hi va haver. Josep Carbó convida a tothom a veure la seva col·lecció gratuïtament. Qui vulgui visitar-la, pot contactar amb ell a través del taller, ubicat a les naus de l’avinguda de Vidreres o bé al telèfon 972 37 33 37. Això sí, deixa molt clar que els cotxes no estan a la venda

spot_img

El + Vist