3.7 C
Lloret de Mar

Junts Lloret es presenta oficialment i ja treballa en les municipals del 2023

La formació encara no ha destacat cap nom com a possible candidat, però sí que té previst començar a reunir-se amb tots els sectors i entitats per anar elaborant el programa electoral.

-

Junts Lloret ha tingut el primer contacte amb la ciutadania. Aquest diumenge s’ha presentat de manera oficial amb la presència de Míriam Nogueras, portaveu del partit al Congrés dels Diputats, i la lloretenca Maria Antònia Batlle, diputada al Parlament de Catalunya.

Batlle ha explicat que la formació, que de mica en mica va creixent en nombre d’afiliats, ja treballa pensant en les eleccions municipals del 2023. En aquest sentit, té previst començar a reunir-se amb tots els sectors i entitats per anar veient el que els ciutadans volen.

“El projecte que volem per a Lloret ha de ser el que vulguin els ciutadans i en base això farem el programa electoral per anar a guanyar”

Maria Antònia Batlle

Míriam Nogueras ha exposat les principals línies de la jove formació, nascuda dels antics CDC i PDeCAT. En aquest sentit, la portaveu al Congrés ha remarcat que no es tracta d’un simple canvi de nom, sinó que s’ha deixat enrere tot el que no agradava, perquè els temps han canviat i els interessos de Catalunya també.

De la tasca de Junts a la institució espanyola, Nogueras ha remarcat, entre altres coses, la insistència del partit per incrementar l’aportació de l’Estat a Catalunya per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

“Des de Junts per Catalunya vam batallar perquè vinguessin a Catalunya molts més diners dels que aquest Reial Decret reflectia; vam ser els únics que vam defensar això”

Míriam Nogueras

El total era d’11.000 milions d’euros i, finalment, Catalunya en rebrà prop de 1.000 milions. Una xifra que, tot i ser més elevada, per al partit segueix sent “insuficient”.

Míriam Nogueras ha estat molt crítica amb els partits unionistes i també amb ERC, a qui retreu que accepta les molles que ofereix el Govern espanyol. En aquest sentit, ha assegurat que Junts no abaixa el cap i lluitarà sempre fins al final per aconseguir el que considera que és just per a Catalunya.

“El sector turístic és el primer que ha batallat els seus drets i jo crec que la responsabilitat política és que els polítics allà també defensem els seus drets sense acceptar les molles que ens ofereixen”

Míriam Nogueras

Els objectius de Junts els encapçala la independència de Catalunya, però ara Lloret també compta amb una agrupació local que ja està posant fil a l’agulla per treballar en el programa electoral i la llista per a les eleccions municipals del 2023. La formació ja ha anunciat que, més endavant, farà unes primàries per escollir el candidat. 

De possibles candidats a la llista encara no se n’ha revelat cap, però a l’agrupació local hi ha, entre altres, la mateixa Maria Antònia Batlle, l’exalcalde Romà Codina, Jordi Costa, Dani Canals, Èric Bertran o, malgrat no formar part de la junta, l’actual president de l’associació de bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez

- Publicitat -