13.7 C
Lloret de Mar
Francisco Pastor i Jaume Dulsat

JxLL i PSC tanquen les portes a més socis de govern però tindran una “actitud pactista”

Asseguren que volen escoltar a tothom. Els dos grups han presentat l'acord de Govern i Jaume Dulsat serà investit alcalde al ple de demà (11.30 hores, Teatre).

Francisco Pastor i Jaume Dulsat

Darreres Notícies

Jaume Dulsat tornarà a ser l’alcalde de Lloret els propers quatre anys. Això és possible gràcies a l’acord entre Junts per Lloret i el PSC, que asseguren que aquest pacte és de dos partits per formar un únic govern, que treballarà a la una.

Jaume Dulsat, de JxLL, ha insistit en què la seva aposta era repetir el tripartit amb el PSC i ERC, però considera que, donades les circumstàncies, aquest acord és el més coherent i positiu per al municipi.

Per la seva banda, Francisco Pastor, del PSC, ha posat de relleu que han parlat amb totes les formacions i que la seva voluntat era crear un govern d’esquerres, però que, donat que no ha estat possible, formar govern amb JxLL és la millor opció per poder fer realitat el seu programa electoral.

Els dos portaveus han argumentat que el Govern queda tancat amb aquestes dues formacions perquè plegades ja sumen els 11 regidors necessaris per tenir majoria absoluta. Tot i així, els dos partits han volgut fer èmfasi en la voluntat de treballar de la mà de la resta de grups, d’escoltar a tothom i d’aconseguir pactes més amplis al llarg del mandat.

Pel que fa al context nacional, tant Jaume Dulsat com Francisco Pastor han defensat que busquen el millor per a Lloret de Mar, que és la prioritat.

En aquest acord de govern, JxLL i el PSC s’han repartit les carteres, de manera que els primers, JxLL, gestionaran Turisme, Urbanisme (tot i que algunes seccions les gestionarà el PSC), Seguretat Ciutadana, Esports, Igualtat, Medi Ambient, i Joventut; els socialistes s’encarregaran d’Educació, Promoció Econòmica, Hisenda, Mobilitat, Benestar i Família i, el que la formació considera més important, la coordinació del govern, perquè realment les dues formacions vagin a una. Respecte a l’àrea de Cultura, se la dividiran.

Alguns dels futurs regidors de govern (NRLL)

Recordem que el ple d’investidura, en el qual es preveu investir Jaume Dulsat com a alcalde de Lloret de Mar per al mandat 2019-2023, es farà demà dissabte al matí, a dos quarts de dotze, al Teatre municipal, amb un aforament de prop de 400 persones.

En aquesta sessió prendran possessió del càrrec els 21 regidors i regidores de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Per part de Junts per Lloret, són 6: Jaume Dulsat, Albert Robert, Anna García-Castany, Jordi Sais, Marina Nicolàs i Xavi Flores. El PSC compta amb 5 representants: Francisco Pastor, Lara Torres, Cristian Fernández, Arantxa Jiménez i Eduardo López. Aquests onze són els que formaran part de l’equip de govern.

El cap de l’oposició, per tant, serà Ciutadans, amb 4 regidors: Jordi Hernández, Miguel Ángel González, Julio Gutiérrez i Nicole Raets. ERC en té tres: Jordi Orobitg, Jennifer Pérez i Albert Ferrández. Lloret en Comú són 2: Miguel Gracia i Estela González. I Força Lloret està representada per Lluïsa Baltrons.

El ple de constitució començarà amb la mesa d’edat, que formaran el regidor més gran i el més jove, que són Eduardo Lopez i Albert Ferrández. Acompanyats del secretari de l’Ajuntament, aniran cridant, per ordre alfabètic, els 21 regidors, els quals juraran o prometran el càrrec.

Després arriba la part de les votacions. Cada regidor dipositarà el seu vot, que és nominal i secret, en una urna. I en acabar, es farà el recompte. Quedarà proclamat alcalde, aquell candidat que obtingui 11 vots o més. Si no fos així, ho seria automàticament el cap de la llista més votada. Però com hem dit, Jaume Dulsat rebrà els onze vots necessaris per ser investit alcalde en la votació, amb el suport del PSC.

Per acabar, l’alcalde jurarà o prometrà el càrrec i donarà veu als sis portaveus, en ordre, de menys a més representació. Des de la ràdio oferirem el ple en directe per ràdio, per la pàgina web i pel Facebook Live.

spot_img

El + Vist