21.6 C
Lloret de Mar

La campanya #SócDeLaFamília, en contra de l’abandonament de les mascotes, especialment a l’estiu

Ara mateix hi ha 130 animals al centre d'acollida de la Selva.

Un gos en un centre d'acollida per animals
Un gos en un centre d'acollida per animals

Darreres Notícies

A l’estiu augmenta l’abandonament dels animals de companyia, especialment dels gossos, a causa de les vacances. Per això, els Mossos d’Esquadra han engegat una campanya a Twitter per recordar les conseqüències legals de deixar les mascotes al carrer. Amb l’etiqueta #SócDeLaFamília, la policia alerta del patiment emocional que senten els animals abandonats.

Les gosseres i centres d’acollida reben molts d’aquests animals i alguns presenten seqüeles greus.

Joaquim Estrada, de l’àrea de comunicació dels Mossos, assenyala que “hi ha famílies amb nens petits que compren una mascota i no tenen en compte què comporta. L’animal necessita el seu espai, una alimentació adequada, sortir a passejar… s’ha de ser conseqüent“.

Els Mossos pretenen que les persones que adquireixen un animal de companyia siguin responsables i sensibles, i a més que siguin conscients que l’abandonament “no és una opció”. La policia també recorda que si hi ha maltractament o abandonament, les multes poden arribar als 20.000 euros.

Cal afegir que a la població veïna, a Tossa, hi ha el centre d’acollida d’animals de la Selva, que com el nom indica és d’àmbit comarcal. A data d’avui, compta amb 130 animals –la majoria, gossos- que esperen ser adoptats.

Pel que fa a les dades referents a Lloret, en el que portem d’any s’han recollit del carrer 94 animals i se n’han adoptat 35 per part dels veïns lloretencs.

spot_img

El + Vist