15.6 C
Lloret de Mar
Un gos en un centre d'acollida per animals

La campanya #SócDeLaFamília, en contra de l’abandonament de les mascotes, especialment a l’estiu

Ara mateix hi ha 130 animals al centre d'acollida de la Selva.

Un gos en un centre d'acollida per animals

Darreres Notícies

A l’estiu augmenta l’abandonament dels animals de companyia, especialment dels gossos, a causa de les vacances. Per això, els Mossos d’Esquadra han engegat una campanya a Twitter per recordar les conseqüències legals de deixar les mascotes al carrer. Amb l’etiqueta #SócDeLaFamília, la policia alerta del patiment emocional que senten els animals abandonats.

Les gosseres i centres d’acollida reben molts d’aquests animals i alguns presenten seqüeles greus.

Joaquim Estrada, de l’àrea de comunicació dels Mossos, assenyala que “hi ha famílies amb nens petits que compren una mascota i no tenen en compte què comporta. L’animal necessita el seu espai, una alimentació adequada, sortir a passejar… s’ha de ser conseqüent“.

Els Mossos pretenen que les persones que adquireixen un animal de companyia siguin responsables i sensibles, i a més que siguin conscients que l’abandonament “no és una opció”. La policia també recorda que si hi ha maltractament o abandonament, les multes poden arribar als 20.000 euros.

Cal afegir que a la població veïna, a Tossa, hi ha el centre d’acollida d’animals de la Selva, que com el nom indica és d’àmbit comarcal. A data d’avui, compta amb 130 animals –la majoria, gossos- que esperen ser adoptats.

Pel que fa a les dades referents a Lloret, en el que portem d’any s’han recollit del carrer 94 animals i se n’han adoptat 35 per part dels veïns lloretencs.

spot_img

El + Vist