13.1 C
Lloret de Mar
Carmen Laforet i la portada de 'Nada'.

La Caravana de les Arts adaptarà ‘Nada’, de Carmen Laforet, als alumnes de la ESO

Es tracta d'una de les obres literàries més importants de l'Espanya del segle XX.

Carmen Laforet i la portada de 'Nada'.

Darreres Notícies

La Caravana de les Arts comença l’any 2022 amb un projecte teatral de primer ordre. En concret, treballarà ‘Nada’, de Carmen Laforet, una de les obres literàries més importants de l’Espanya del segle XX. A més, enguany es commemora el centenari del naixement de l’autora barcelonina.

Amb la vista posada als alumnes de la ESO, que la treballen durant el curs escolar, adaptarà aquesta peça -amb la lloretenca Irene Soler- al llenguatge i als formats dels joves d’avui en dia. Paco Moreno, de La Caravana de les Arts, assenyala que la finalitat és convertir aquesta obra en teatre escolar.

Representació de 'Luces de bohemia' al Rocagrossa.
Representació de ‘Luces de bohemia’ al Rocagrossa, durant el curs passat.

De moment, la Caravana de les Arts ja té una primera representació prevista: serà el 4 d’abril, al Teatre, amb l’institut Rocagrossa.

‘Nada’ és una obra existencialista, que representa la pobresa que es va viure a la postguerra, durant els primers anys del franquisme. Dotada d’un estil literari que va suposar una renovació en la prosa de l’època, ‘Nada’ reflecteix també la lenta desaparició de la petita burgesia després de la Guerra Civil.

La Caravana ha fet teatre escolar amb anterioritat, en el qual ha adaptat ‘Luces de Bohemia’ o bé els mites grecs.

La Caravana de les Arts té també un altre projecte entre mans. S’ha implicat en un cicle de vermuts, que tindran lloc aquest mes de gener i febrer, al local de La Lola.

Vermuts a La Lola.
Vermuts a La Lola.

Seran concerts o espectacles, cada diumenge al migdia, que presenta l’actriu Maria Sola i amb artistes de la vila, com la cantant Ainhoa o el mag Joan Herrera.

spot_img

El + Vist