31.5 C
Lloret de Mar
Representants de La Caravana de les Arts a la ràdio

La Caravana de les Arts estrena ‘Nada’ aquest dilluns al Teatre

Es tracta d'una adaptació de la novel·la de Laforet, que es representa per a l'alumnat de l'institut Rocagrossa.

Representants de La Caravana de les Arts a la ràdio

Darreres Notícies

La Caravana de les Arts ha fet una adaptació teatral de la novel·la Nada, de Carmen Laforet, i farà l’estrena dilluns vinent, 4 d’abril, al Teatre de Lloret per a l’alumnat de Batxillerat de l’institut Rocagrossa.  

Es tracta d’una de les obres literàries més importants de l’Espanya del segle XX, i, a més, coincideix aquest any amb el centenari del naixement de l’autora barcelonina. L’adaptació, que no ha estat fàcil, ha anat a càrrec de la lloretenca Irene Soler, que l’ha modernitzat al llenguatge i formats que fan servir els joves d’avui en dia.

És una novel·la escrita per una dona, protagonitzada per una dona, adaptada al teatre per una altra dona, i dirigida, també, per una dona, Cristina Catalán, que està molt contenta amb el resultat final.

Assajos de “Nada”

La directora assenyala que era impossible incloure en una obra d’una hora de durada absolutament tots els aspectes de la novel·la, però sí que han tingut en compte tot el que han de saber-ne els alumnes de Batxillerat i que els pot sortir a les preguntes de la selectivitat.

“Era un repte, tant per a ella, com a per a nosaltres, fer l’adaptació, però estem molt contents perquè em sembla que estem explicant tot el que era necessari per entendre l’obra”

Cristina Catalán

Qui es converteix en l’Andrea, protagonista de Nada, és Alba Cabrera, que també està molt satisfeta de l’adaptació que han fet.

Nada és una obra existencialista, que representa la pobresa que es va viure a la postguerra, durant els primers anys del franquisme. Dotada d’un estil literari que va suposar una renovació en la prosa de l’èpocaNada reflecteix també la lenta desaparició de la petita burgesia després de la Guerra Civil.

Alba Cabrera remarca que a l’obra que han preparat s’hi percep molt bé la claustrofòbia que viu la protagonista en un pis que antigament havia tingut molta vida i que ara és fosc i depriment.

“L’obra reflexa, sobretot, la vida familiar, la claustrofòbia que ella sent dins d’un pis que havia sigut d’una vida molt bonica”

Alba Cabrera
Assajos de “Nada”

A Alba Cabrera, l’acompanyen a l’escenari Tania Vidal i Enzo Poblete, que encarnen diferents personatges cadascun.

“Jo tinc la gran il·lusió que aquell a qui li costa llegir vegi l’obra de teatre i li cridi l’atenció per entrar dins del llibre i furgar una mica més”

Enzo Poblete

I també actuaran Cristina Catalán i Paco Moreno.

Un altre aspecte que han tingut molt present a l’hora de fer l’adaptació ha estat fer palesa la violència domèstica que hi ha a la novel·la i que, segons La Caravana de les Arts, s’ha analitzat molt poc al llarg del temps.  

spot_img

El + Vist