14.7 C
Lloret de Mar

La Càtedra Climent Guitart organitza un fòrum turístic de destins de costa a Lloret de Mar

Es titula 'Competitivitat de Sol i Platja' i es farà la setmana que ve, de dimecres 22 a divendres 24 de març, a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort.

La platja de Fenals, l'estiu passat
La platja de Fenals, l'estiu passat

Darreres Notícies

La Càtedra Climent Guitart organitza un fòrum turístic de destins de costa a Lloret de Mar. Es titula Competitivitat de Sol i Platja i es farà la setmana que ve, de dimecres 22 a divendres 24 de març, a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort.

servicios profesionales jimenez

Des de l’organització, assenyalen que no volen organitzar un congrés científic típic, sinó que pretenen dur a terme una transferència de coneixement al sector turístic. I és que, segons els responsables de la Càtedra Climent Guitart, la recerca universitària té detectats problemes estructurals importants que afecten a tots els municipis turístics catalans.

Per tant, segons el diagnòstic científic, tant des del punt de vista legal, com econòmic, empresarial i social, és que calen canvis i el fòrum vol ser un aparador de tota aquesta recerca universitària en turisme perquè els interessats puguin prendre’n nota, tal com assenyala la directora de la Càtedra Climent Guitart i degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, Anna Garriga.

“El coneixement universitari més consolidat a vegades no arriba als sectors empresarials i això és el que volem trencar”

Anna Garriga

Entre altres coses, un aspecte que es posarà sobre la taula és el motiu pel qual Lloret és un dels municipis amb la renda per càpita més baixa de Catalunya. Un fet que s’atribueix al sector turístic, on hi ha contractes temporals i sous baixos, però el problema no és només aquest, sinó que també hi ha un problema de manca de finançament. En aquest sentit, exposaran algunes possibles solucions al respecte.

“Els ajuntaments reben un finançament per la població que tenen censada i, en canvi, han de proveir uns serveis, en temporada alta, a una població molt més elevada i això genera un desequilibri financer”

Anna Garriga

Ja han confirmat la seva participació al fòrum deu càtedres universitàries de l’arc mediterrani i les Canàries, representants dels vuit municipis de l’Aliança de Municipis Turístics de destins de Sol i Platja de tot Espanya i trenta investigadors de vuit universitats de l’arc mediterrani i les Canàries. A més, Anna Garriga convida a tots els alcaldes i els agents privats dels municipis de costa.  

La intenció és que el fòrum s’organitzi cada dos anys. La primera edició, que es durà a terme la setmana que ve, començarà dimecres a la tarda i s’allargarà fins divendres al migdia. Les inscripcions estan obertes al web de la Càtedra Climent Guitart.

spot_img

El + Vist