Dijous, 4 març 2021
10.6 C
Lloret de Mar
Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

La Corporació suspèn temporalment les visites a pacients ingressats als hospitals de Blanes i Calella

Fins ara, es permetia l'entrada d'un acompanyant per pacient dins de l'horari de visites establert, però s'ha pres la nova mesura per l'empitjorament de les dades els últims dies.

Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

Darreres Notícies

L’Ajuntament presenta les propostes de millora de la primera línia de Lloret de Mar

El període de votació comença el proper 8 de març.

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

Suspeses temporalment les visites als pacients ingressats en els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’ens ha anunciat que aquesta nova mesura, que ja ha entrat en vigor i afecta els hospitals de Blanes i Calella, estarà activa fins a nou avís.

Fins ara, es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient dins de l’horari de visites establert. Però, atès l’empitjorament de les dades pel que fa a la pandèmia, aquesta mesura queda anul·lada amb la voluntat de disminuir l’afluència de gent als centres hospitalaris i evitar així la propagació de la Covid-19.

Tal com ha explicat Joana Blázquez, directora d’Infermeria de la Corporació, només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals, com per exemple en situació de final de vida o infants hospitalitzats. El criteri serà sempre del personal assistencial. En el cas de les consultes externes es manté la limitació d’un sol acompanyant només en aquelles situacions imprescindibles.

La implantació d’aquesta nova mesura coincideix amb l’entrada en vigor, aquest dijous, de les noves restriccions imposades pel Departament de Salut a causa de l’augment de casos positius per coronavirus en els últims dies.

Segons dades fetes públiques aquest dijous per la Corporació, el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de Blanes i Calella és de 71, 18 més que dilluns. En concret, hi ha 20 persones ingressades a l’Hospital de Blanes, 33 al de Calella i 18 al sociosanitari de Calella. Des del recompte de dilluns, a Blanes hi ha hagut vuit ingressos nous, tres altes (una de les quals per trasllat a un altre centre sanitari) i una defunció. A Calella, els ingressos han estat tretze, les altes set (dues de les quals per trasllat) i les defuncions, dues.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a la Selva Marítima és ara de 529 punts i la taxa de reproducció (RT) és de l’1,33. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 602 punts i l’RT és de l’1,35.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 29 persones i n’hi ha 4 de confinades per contacte estret amb un positiu.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.