13.3 C
Lloret de Mar
Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

La Corporació suspèn temporalment les visites a pacients ingressats als hospitals de Blanes i Calella

Fins ara, es permetia l'entrada d'un acompanyant per pacient dins de l'horari de visites establert, però s'ha pres la nova mesura per l'empitjorament de les dades els últims dies.

Zona d'hospitalització de l'Hospital de Calella (CSMS)

Darreres Notícies

Suspeses temporalment les visites als pacients ingressats en els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’ens ha anunciat que aquesta nova mesura, que ja ha entrat en vigor i afecta els hospitals de Blanes i Calella, estarà activa fins a nou avís.

Fins ara, es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient dins de l’horari de visites establert. Però, atès l’empitjorament de les dades pel que fa a la pandèmia, aquesta mesura queda anul·lada amb la voluntat de disminuir l’afluència de gent als centres hospitalaris i evitar així la propagació de la Covid-19.

Tal com ha explicat Joana Blázquez, directora d’Infermeria de la Corporació, només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals, com per exemple en situació de final de vida o infants hospitalitzats. El criteri serà sempre del personal assistencial. En el cas de les consultes externes es manté la limitació d’un sol acompanyant només en aquelles situacions imprescindibles.

La implantació d’aquesta nova mesura coincideix amb l’entrada en vigor, aquest dijous, de les noves restriccions imposades pel Departament de Salut a causa de l’augment de casos positius per coronavirus en els últims dies.

Segons dades fetes públiques aquest dijous per la Corporació, el nombre de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de Blanes i Calella és de 71, 18 més que dilluns. En concret, hi ha 20 persones ingressades a l’Hospital de Blanes, 33 al de Calella i 18 al sociosanitari de Calella. Des del recompte de dilluns, a Blanes hi ha hagut vuit ingressos nous, tres altes (una de les quals per trasllat a un altre centre sanitari) i una defunció. A Calella, els ingressos han estat tretze, les altes set (dues de les quals per trasllat) i les defuncions, dues.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a la Selva Marítima és ara de 529 punts i la taxa de reproducció (RT) és de l’1,33. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 602 punts i l’RT és de l’1,35.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 29 persones i n’hi ha 4 de confinades per contacte estret amb un positiu.

spot_img

El + Vist