11.2 C
Lloret de Mar

La FECASARM critica que la reobertura de l’oci nocturn arriba “massa tard”

Els locals del sector podran tornar a obrir les portes aquesta propera nit, però el sector ha quedat molt tocat després de 17 mesos sense activitat.

Arnny Montana punxant en un local d'oci nocturn (Gonzalo Silveyra - Zalo Photos)
Arnny Montana punxant en un local d'oci nocturn (Gonzalo Silveyra - Zalo Photos)

Darreres Notícies

El sector de l’oci nocturn valora positivament poder tornar a obrir després de més d’un any i mig tancat, però lamenta que aquesta reobertura arriba molt tard. A més, aquí Lloret som fora de la temporada alta i, per tant, hi ha molts locals que ni tan sols obriran.

servicios profesionales jimenez

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, reconeix que és bo que els deixin tornar a obrir, però és molt crític perquè aquesta reobertura arriba “massa tard”.

“Aquesta reobertura arriba molt tard, massa tard, aquestes mesures es podrien haver aplicat abans”

Joaquim Boadas

Boadas rgumenta que ara mateix el 60% dels locals arreu de Catalunya estan en fallida i fins al 31 de desembre no se sap si podran seguir amb la seva activitat, perquè és quan acaba la moratòria per presentar concurs de creditors.

“Ara mateix, hi ha un 60% d’empreses del sector en situació de fallida i, per tant, la seva situació és dramàtica”

Joaquim Boadas

A més, tants mesos de tancament ha provocat que els botellots s’hagin estès molt i serà difícil que es deixin de fer. Segons Joaquim Boadas, es tardarà com a mínim quatre anys perquè la pràctica dels botellots torni a ser tan reduïda com abans de la pandèmia. Que l’aforament estigui limitat al 70% tampoc no ajudarà.

“És millor que hi hagi més aforament en aquests espais segurs que no que la gent que no pugui entrar se’n vagi a fer un botellot”

Joaquim Boadas

A partir d’avui, per entrar als locals de nit, les persones que tinguin la pauta de vacunació completa hauran de mostrar el denominat passaport Covid, que es pot descarregar a través del portal o l’app La meva salut, del CatSalut. Aquelles persones que no estiguin en aquesta situació poden presentar un certificat que acrediti que s’han realitzat una prova diagnòstica Covid amb resultat negatiu.

Una altra mesura és que caldrà portar mascareta, obligatòria en interiors segons la normativa promulgada pel govern espanyol, excepte en el moment que es consumeixi.

Després de molts mesos, doncs, es podrà tornar a ballar a les pistes dels bars musicals i les discoteques, que, a més, veuran ampliat l’horari d’obertura, ja que entre setmana podran tancar a les 5 de la matinada, i els caps de setmana, a les 6.

spot_img

El + Vist