28.1 C
Lloret de Mar
L'ADF al maig, fent una acció preventiva

La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF)

El Govern català ha tingut en compte la seva valuosa implicació en la prevenció i lluita contra els incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria.

L'ADF al maig, fent una acció preventiva

Darreres Notícies

Les Agrupacions de Defensa Forestal, conegudes com a ADF, rebran la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. El Govern català ha tingut en compte la seva valuosa implicació en la prevenció i lluita contra els incendis forestals, duta a terme al llarg de més de trenta anys de trajectòria.

Enric Martínez, com a portaveu de l’ADF de la Selva marítima, amb seu a Lloret, explica que és un orgull rebre aquest reconeixement tan destacat.

Les agrupacions de defensa forestal es van començar a regular l’any 1986 amb el programa Foc Verd. Els seus inicis, però, es remunten a principis dels anys seixanta del segle anterior, amb l’aparició dels primers grups d’extinció d’incendis. Les formen associacions de propietaris forestals i municipis.

La seva funció solidària ha esdevingut bàsica per protegir el patrimoni forestal de Catalunya. Tot i que col·laboren amb Bombers a l’hora d’extingir incendis, la seva tasca principal és treballar per la prevenció.

En el conjunt de Catalunya, hi ha 307 ADF i Lloret va ser la número 243 en registrar-se. Es va fundar fa 25 anys i actualment compta amb 26 voluntaris, 18 dels quals tenen el carnet groc que els permet col·laborar en l’extinció d’incendis; tenen també tres vehicles i la seu està ubicada al carrer Cienfuegos de Fenals.

Enric Martínez lamenta que dilluns que ve, 23 de juliol, no podrà assistir a l’acte d’entrega de les Creus de Sant Jordi al Palau de la Generalitat. Sí que hi serà el president de l’ADF de la Selva marítima, Jordi Martínez.

Pel que fa a la Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat. La distinció es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

spot_img

El + Vist