24.4 C
Lloret de Mar
Accident a la C-63, del passat 21 de juliol

La Generalitat enllestirà al setembre un projecte de millora de la C-63 entre Vidreres i Lloret

La Generalitat mesurarà la velocitat dels vehicles que passen per la zona.

Accident a la C-63, del passat 21 de juliol

Darreres Notícies

El Departament de Territori enllestirà aquest setembre una proposta per millorar la seguretat al tram de la C-63 de Vidreres a Lloret, on hi va haver el xoc mortal en què quatre joves van perdre la vida. Aquí, la carretera és sinuosa i dona accés a diverses urbanitzacions. El director d’Infraestructures s’ha reunit amb l’alcalde per avaluar què es pot fer per evitar que els cotxes corrin massa i garantir que no es creïn situacions de perill quan els veïns de les urbanitzacions entrin o surtin de la calçada.

L’Ajuntament ha proposat que s’instal·li un radar de tram a la zona, que s’habilitin carrils d’acceleració i desacceleració als accessos de les urbanitzacions o bé que s’hi construeixin rotondes. En les properes setmanes, la Generalitat mesurarà la velocitat dels vehicles que passen per la C-63 i definirà les actuacions que duran a terme.

L’accident mortal en què quatre joves van perdre la vida va tenir lloc el 21 de juliol. El cotxe on anaven les víctimes va xocar frontalment amb una furgoneta al quilòmetre 8,5 de la C-63, la carretera que uneix Vidreres amb Lloret. L’accident va passar just a la sortida d’un revolt. Tot apunta que el cotxe anava massa ràpid, va agafar malament la corba, va envair el carril contrari i va xocar contra la furgoneta.

L’impacte va ser tan gran que el motor del cotxe va sortir projectat uns 20 metres més enllà. Les quatre víctimes van morir a l’acte. Eren el conductor del turisme i tres dels acompanyants. En concret, una noia de 29 anys de Sils; un jove de 26 de Salt, i dos nois de 31 i 21 anys de Vidreres.

Ja aleshores, l’alcalde va demanar a la Generalitat que portés a terme actuacions “urgents” per millorar la seguretat d’aquest tram de la C-63. Sobretot, entre el polígon de Vidreres i l’entrada del túnel que porta cap a Lloret.

Jordi Camps ja va assegurar aleshores que la carretera era “perillosa”, perquè hi ha molts revolts i els cotxes corren massa. En aquest tram, la velocitat màxima s’estén entre els 60 i els 80 quilòmetres per hora.

A més, l’alcalde de Vidreres també va dir que es creen “situacions de perill” quan els veïns de les urbanitzacions que hi ha a banda i banda –Terrafortuna, Puigventós o Aiguaviva Park– volen entrar o sortir de la C-63, perquè en alguns casos, es veuen obligats a creuar el carril contrari.

Durant els mesos d’estiu, sobretot, el trànsit a la C-63 s’incrementa exponencialment per l’arribada de turistes. De fet, com assegura l’alcalde de Vidreres, més del 60% dels vehicles que van cap a Lloret de Mar passen per aquesta via.

spot_img

El + Vist