6.4 C
Lloret de Mar

La Generalitat manté l’aposta per l’ampliació de la C-32, malgrat la suspensió cautelar

Ho ha afirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, malgrat la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Un dels trams per on ha de passar l'autopista
Un dels trams per on ha de passar l'autopista

Darreres Notícies

La Generalitat manté l’aposta per l’ampliació de la C-32 fins a Lloret, tot i la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, recorda que la infraestructura està recollida a tots els planejaments, uns documents redactats durant l’època del tripartit.

El conseller ha recordat que hi ha altres projectes paral·lels a l’allargament de l’autopista, però passen per “trams urbans” i per això “seria molt difícil millorar la mobilitat”. A més, el conseller ha apuntat que si no es millora la mobilitat, es podrien generar “problemàtiques de congestió i de qualitat de l’aire” a la zona que “són inacceptables”. Per això, el titular de Territori manté la seva aposta per la via, tot i que el jutge hagi suspès cautelarment l’estudi informatiu del projecte.

Calvet, a l’entrevista de l’ACN (ACN)

De totes maneres, les obres de la C-32 segueixen aturades sine die a l’espera que el TSJC es pronunciï sobre la mesura cautelar que va imposar aquest mes de juliol. La plataforma Aturem la C-32 va presentar un recurs contra l’estudi informatiu del projecte per incomplir la llei del canvi climàtic. Davant d’això, demanaven la suspensió cautelar de les obres.

El TSJC va reconèixer que en l’estudi informatiu hi havia mancances en el projecte amb el compliment de la llei del canvi climàtic. El tribunal també va retreure al Govern que no hagués tingut en compte alguns aspectes de la inundabilitat de la infraestructura.

Tot i així, Calvet ha reafirmat que totes aquestes peticions “estan resoltes en el projecte constructiu” i per això enviaran tota la documentació necessària al TSJC per tal que s’aixequi la suspensió cautelar.

Per últim, el conseller ha remarcat que l’ampliació de la carretera no només respon a una necessitat de mobilitat del turisme que hi ha a la zona, sinó que a Blanes, Lloret de Mar i Tossa “hi viu molta gent” i està convençut que seria una millora per al trànsit dels habitants de la zona.

spot_img

El + Vist