21.3 C
Lloret de Mar

La Interampa reclama recursos per atendre els 250 alumnes que es matriculen a mig curs cada any

L'agrupació d'associacions de famílies d'alumnes ha aplegat més de 200 persones aquest dilluns a la tarda.

Darreres Notícies

Lloret ha tornat a reclamar a la Generalitat millores en educació. La Interampa, que és l’agrupació de totes les associacions de famílies d’alumnes de la vila, ha aplegat més de 200 persones aquest dilluns a la tarda per fer sentir les seves reclamacions.

El president de la Interampa, Carles Costa, insisteix en què l’obertura d’un nou institut el proper curs és insuficient perquè la problemàtica als centres de primària és molt greu, fins al punt que a vegades han de fer classe al passadís.

Però, tot i que consideren que és imprescindible l’obertura d’una nova escola, creuen que tampoc no seria la solució definitiva, ja que els centres necessiten més recursos per poder atendre la realitat social de Lloret.

En aquest sentit, la Interampa posa de relleu que la matrícula viva a Lloret (és a dir, els nens que es matriculen a mig curs) és de 250 alumnes per any. La majoria d’aquests alumnes nouvinguts, un centenar cada curs, arriben al Pere Torrent, que segueix reivindicant que se’l consideri centre de màxima complexitat. A l’escola conviuen 43 nacionalitats diferents i el 30% de l’alumnat prové de famílies amb necessitats socioeconòmiques. Ho apunta la presidenta de l’AMPA, Mina Tomaszek.

Una de les escoles més afectades per l’últim anunci del Departament d’Ensenyament de la Generalitat és el Pompeu Fabra, on es van concentrar ahir les famílies. El motiu és que el centre, pensat inicialment per acollir dues línies i que actualment compta amb tres línies, haurà d’ampliar l’alumnat amb un bony a P3 i un a 5è de primària, tal com ha criticat la presidenta de l’AFA, Sílvia González.

A la concentració d’ahir, van donar-hi suport representants de diferents partits polítics. Entre ells, hi havia l’alcalde, Jaume Dulsat, que assegura que des de l’Ajuntament segueixen fent pressió a la Generalitat. Tot i així, Dulsat va voler fer palès que les mancances en educació al municipi no són noves, sinó que s’arrosseguen de fa molts anys.

La Interampa ha entregat a tots els grups polítics una moció per instar a la Generalitat a actuar, amb la intenció que l’aprovin en el proper ple municipal.

spot_img

El + Vist