9.9 C
Lloret de Mar

‘La nena dels pardals’, l’espectacle musical que es podrà veure aquest diumenge al Teatre

L'obra, dirigida a tots els públics, es basa en els fets reals d'una catàstrofe ecològica brutal que hi va haver a la Xina dels anys 60.

Una escena de 'La nena dels pardals' (Teatre al Detall)
Una escena de 'La nena dels pardals' (Teatre al Detall)

Darreres Notícies

Fa 60 anys, a la Xina, el dictador Mao Zedong va ordenar matar tots els pardals perquè es menjaven el gra. El que havia de ser una solució per al sector camperol, va convertir-se en una catàstrofe ecològica brutal i milions de pagesos van acabar morint de fam.

servicios profesionales jimenez

Aquest és el punt de partida de la companyia Teatre al Detall per a l’espectacle La nena dels pardals, tal com apunta l’actriu Txell Botey, que explica que “els pardals menjaven una molt mínima part del gra que es cultivava, però sobretot menjaven molts insectes”; per això, en eliminar els pardals van aparèixer altres animals que es van menjar totes les collites.

“Durant 3 anys va haver-hi la gran fam de la Xina, un període fam extrema, que va provocar entre 30 i 40 milions de morts per gana a la Xina rural”

Txell Botey

La companyia es planteja què hauria passat si una nena hagués decidit plantar cara al dictador i portar-li la contrària. I ho fan a través d’un espectacle musical, amb l’actuació en directe del grup La Tresca i la Verdesca.

Segons Txell Botey, és un xou que agrada absolutament a tots els públics, perquè és visualment molt atractiu per captar l’atenció dels més petits i perquè té una reflexió important de rerefons que atrapa als més grans.

“Convida a tenir pensament propi, a deixar-se portar pel cor i per les emocions i el lema de la història: No escoltis a qui fa més soroll, sinó escolta el que tu vols sentir

Txell Botey

La nena dels pardals ha guanyat diferents premis: el Butaca al Millor espectacle familiar 2018, el de la Crítica al Millor espectacle familiar 2017, el Premi de la Mostra d’Igualada 2018, el Premi Enderrock al Millor disc infantil i familiar 2018 i va ser candidata al Premi del Públic als Max 2020.

A la companyia tots aquests reconeixements li donen molta satisfacció i confiança per seguir apostant pel que creuen.

L’obra es podrà veure aquest diumenge al Teatre de Lloret, a partir dos quarts de sis de la tarda. El preu de les entrades és de 8 euros, tot i que es poc comprar el pack familiar a partir de les 4 entrades, a cinc euros cadascuna.

spot_img

El + Vist