11.1 C
Lloret de Mar

La PAH Lloret atura un desnonament que estava a punt de produir-se

Es tracta d'una mare a l'atur, amb tres fills, dos dels quals menors d'edat, i una àvia amb alzheimer.

Bankia, carrer Sant Pere
Bankia, carrer Sant Pere

Darreres Notícies

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lloret ha aconseguit que s’ajorni un desnonament que estava a punt de produir-se. Gràcies a l’actuació de l’entitat, el jutjat de Blanes ha signat una pròrroga fins al 22 d’octubre.

Un portaveu de la PAH, Enric Bonmatí, ha explicat que se’n van assabentar a l’últim moment i que, per sort, han pogut actuar amb celeritat. Ara, però, li toca a la família fer els passos per intentar solucionar el problema.

Des de la PAH sempre s’aposta perquè els bancs ofereixin un lloguer social. El lloguer social estipula que el cost del lloguer sigui d’un màxim del 30% dels ingressos totals que percep la família afectada. En el cas d’aquesta família, es tracta d’una dona a l’atur amb tres fills, dos dels quals són menors d’edat, i una mare malalta d’Alzheimer.

Tot i així, Bankia, que és el banc amb què la família té la hipoteca, és una de les entitats financeres que es resisteix més a atorgar lloguers socials, juntament amb el Santander. 

Enric Bonmatí també critica la manca de comunicació entre el jutjat i els Serveis Socials, malgrat que hi ha un conveni que estableix que s’hauria d’informar l’administració cada vegada que hi ha una ordre d’execució hipotecària.

Des de la PAH demanen a tots els afectats per la hipoteca o bé que tinguin problemes a pagar el lloguer de l’habitatge on viuen, que assisteixin a les assemblees que organitzen setmanalment. A més, la plataforma també està pendent que es torni a convocar la taula d’habitatge, que ara està aturada per la constitució del nou ajuntament; una eina que, segons Bonmatí, funciona molt bé.

spot_img

El + Vist