14.9 C
Lloret de Mar
Cartell

La Plataforma Aturem l’Autopista presentarà les alternatives aquest vespre

Ho farà a les vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca i també explicarà les conseqüències de la prolongació de la C-32.

Cartell

Darreres Notícies

La Plataforma Aturem l’Autopista C-32 organitza una xerrada aquest vespre per explicar a la població quines conseqüències tindria l’arribada de la C-32 a Lloret i quines alternatives hi ha.

Un dels ponents és Víctor Catalan, regidor d’ICV – EUiA a Blanes i especialista en arquitectura i urbanisme. Catalan considera que el desdoblament de la GI-682, la carretera que uneix Lloret i Blanes, és fonamental, però també són necessàries altres vies, com ara la ronda que travessa Lloret per descongestionar el centre del municipi.

Sobre el desdoblament de la GI-682, el projecte actual només està pensat per a la creació d’un carril bus. En aquest sentit, Catalan proposa que siguin carrils reversibles, de manera que, per exemple, entre setmana –quan la demanda sol ser de veïns que viatgen d’un municipi a l’altre- els carrils s’utilitzin només per a transport públic o emergències; mentre que el cap de setmana -que és quan hi ha afluència de turisme- s’obrin al trànsit en general.

La proposta l’han fet arribar als tècnics de la Generalitat, a través d’una reunió dimarts passat. En aquesta trobada, la Plataforma va demanar que s’analitzés com quedaria el trànsit a la GI-682 després de la prolongació de l’autopista i Catalan assegura que els tècnics es van sorprendre pel fet que el problema de mobilitat seguiria sent greu.

L’altre ponent de la xerrada serà Francesc Magrinyà, enginyer en Camins i Doctor en Urbanisme, a banda de professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. Segons Magrinyà, el cas de Lloret és paradigmàtic, ja que hi ha una gran càrrega de turisme en un període molt focalitzat i, a més, el sistema urbà té gairebé la mateixa dimensió que Girona, però, no obstant això, la destinació és considerada com un territori de població menor. Per a Magrinyà és necessari un canvi de plantejament del model de mobilitat.

La xerrada organitzada per la Plataforma Aturem la C-32, on hi ha SOS Lloret entre altres entitats, es farà avui dimarts, a les vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist