Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar

La reacció dels joves a la campanya de la Creu Roja sobre la importància de la mascareta

Amb jocs, els ensenyen que el contagi de la covid és fàcil sense la mascareta.

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Aquesta setmana s’ha posat en marxa la campanya #COVIDSPOILER a Lloret de Mar, impulsada per la Creu Roja i la Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu és posar el focus d’atenció en els joves perquè es posin la mascareta quan són al carrer per evitar la transmissió del coronavirus.

Al conjunt de Catalunya s’han desplegat 1.000 persones per executar la campanya, entre voluntariat i treballadores joves. A Lloret són 12, que es desplacen en parelles per diferents punts de la vila. Hi són cada tarda i s’adrecen a joves, per fer-los veure la importància de dur posada la mascareta.

La Jovita Martori, una de les joves contractades explica que la campanya incorpora jocs per accentuar la importància de la “distància social”. La Sara García assenyala que “Lloret és el meu poble, vull que estigui protegit i que no hi hagi més contagis, em molesta veure que hi ha gent que no es posa la mascareta quan jo sóc responsable”.

Els joves responen bé a la campanya de la Creu Roja. Reconeixen que no sabien que “era tan fàcil contagiar-se” sense la mascareta, però n’hi ha que opinen que “és molt fàcil donar la culpa als joves (dels rebrots) quan la culpa és de tots”.

Dues joves de la Creu Roja, aquesta setmana al passeig marítim.

Els joves contractats per la Creu Roja a Lloret es passegen cada tarda pel casc antic, la platja, fenals i altres indrets. Ho faran fins el 15 de setembre. Per poder dur a terme aquesta tasca, el passat dimarts van estar fent sessions formatives a la Creu Roja.

Compten amb el material necessari per a cada equip: mascaretes, el gel hidroalcohòlic d’ús propi, un telèfon mòbil i una tauleta per mostrar estadístiques. Porten estris didàctics, com un metro per mesurar el metre i mig de distància mínima, un esprai d’aigua i pots per fer bombolles de sabó. Són per demostrar als joves que, si porten la mascareta, el nas i la boca estan protegits a la possible entrada del virus i l’aire que s’expira no surt a l’exterior.

Segons la Generalitat, el passat mes de març el percentatge de casos positius de COVID-19 en joves d’entre 10 i 29 anys era només del 6%, mentre que al mes de juliol va augmentar fins al 26%. Per la seva banda, els joves que tenen de 20 a 39 anys d’edat s’ha passat d’un 15% fa cinc mesos a un 40% en l’actualitat. Això ha mogut l’administració pública catalana a engegar aquesta campanya que pretén arribar a uns 100.000 joves fins al 15 de setembre.

L’acció s’està fent prioritàriament en poblacions costaneres com Lloret o Blanes, on hi ha major afluència de joves, més densitat poblacional i on es concentren espais de major risc vinculats a activitats lúdiques i d’oci.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.