10.1 C
Lloret de Mar
Els terrenys de Can Buc, seu de la futura residència per a la gent gran de Lloret.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

Els terrenys de Can Buc, seu de la futura residència per a la gent gran de Lloret.

Darreres Notícies

La futura residència per a la gent gran de Lloret s’ha de començar a construir l’any 2022. Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre. Aquesta xifra es tradueix en una dotació pressupostària d’un milió i mig d’euros anuals per part de l’executiu català.

Jordi Sais, regidor de Coordinació de Govern, exposa que els propers passos per fer realitat el sociosanitari són tràmits administratius. Primer cal dur a terme un estudi de viabilitat, fer les bases i licitar la construcció de la futura residència per a gent gran. “La licitació podria estar feta entre 6 i 9 mesos, i potser en un any ja estaria adjudicada”, afegeix. En resum, l’Ajuntament espera que en menys de dos anys hagi enllestit la part administrativa i es pugui començar a construir el nou hospital sociosanitari.

Projecte futur sociosanitari de Lloret de Mar
Projecte del futur sociosanitari de Lloret de Mar.

Jordi Sais afegeix que, amb l’aportació pressupostària de la Generalitat, “no serà un centre deficitari” en aquest aspecte. Destaca que serà “un dels centres més grans de Catalunya” i el qualifica “d’objectiu bàsic i prioritari”.

Fins ara, el centre de gent gran disposava de 16 places públiques. Amb la incorporació d’aquestes 48 places noves, finançades pel govern català, Lloret de Mar tindrà un total de 72 places de residència assistida i 20 més de centre de dia per persones dependents. En altres paraules, 8 de cada 10 places seran amb finançament públic.

La residència i centre de dia van ubicats al parc de Can Buc, a l’avinguda de Josep Pla. Els terrenys -que ocupen 10.000 metres quadrats- van ser comprats per l’Ajuntament l’any 2008 per un valor d’1,5 milions d’euros.

spot_img

El + Vist