Dimarts, 24 novembre 2020
7.1 C
Lloret de Mar
Els terrenys de Can Buc, seu de la futura residència per a la gent gran de Lloret.

La residència de gent gran i centre de dia es començaran a construir l’any 2022

Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre.

Els terrenys de Can Buc, seu de la futura residència per a la gent gran de Lloret.

Darreres Notícies

Resignació per les restriccions, però ganes de tornar a obrir per part de la restauració

El representant del sector assenyala que és "un petit pas", però "ni molt menys hi ha satisfacció absoluta".

Dulsat: “Cal fer les coses al màxim de bé per evitar un pas enrere en la lluita contra la Covid-19”

En el primer dia de desescalada, l'alcalde remarca que cal que tothom actuï correctament a títol particular, perquè la responsabilitat individual té conseqüències col·lectives.

Els clubs i entitats esportives tornen aquest dilluns als entrenaments

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure tenen un aforament màxim del 50%, mentre que les d'interior tenen un 30%.

S’allarga la recollida d’aliments a Lloret fins a Nadal

A més, l'Ajuntament i Càritas també han decidit ampliar els punts de recollida: a banda del CDA, també es poden deixar productes a l'església i a la Policia Local.

Esgotades les 6.000 targetes de la campanya ‘Compra a Lloret’

Els diners de les targetes es poden gastar en diversos comerços i locals de restauració de Lloret fins al 15 de gener.

La futura residència per a la gent gran de Lloret s’ha de començar a construir l’any 2022. Amb aquest calendari treballa l’Ajuntament, després que el passat divendres signés un conveni amb la Generalitat, pel qual el govern català es compromet a finançar 48 places públiques noves al centre. Aquesta xifra es tradueix en una dotació pressupostària d’un milió i mig d’euros anuals per part de l’executiu català.

Jordi Sais, regidor de Coordinació de Govern, exposa que els propers passos per fer realitat el sociosanitari són tràmits administratius. Primer cal dur a terme un estudi de viabilitat, fer les bases i licitar la construcció de la futura residència per a gent gran. “La licitació podria estar feta entre 6 i 9 mesos, i potser en un any ja estaria adjudicada”, afegeix. En resum, l’Ajuntament espera que en menys de dos anys hagi enllestit la part administrativa i es pugui començar a construir el nou hospital sociosanitari.

Projecte futur sociosanitari de Lloret de Mar
Projecte del futur sociosanitari de Lloret de Mar.

Jordi Sais afegeix que, amb l’aportació pressupostària de la Generalitat, “no serà un centre deficitari” en aquest aspecte. Destaca que serà “un dels centres més grans de Catalunya” i el qualifica “d’objectiu bàsic i prioritari”.

Fins ara, el centre de gent gran disposava de 16 places públiques. Amb la incorporació d’aquestes 48 places noves, finançades pel govern català, Lloret de Mar tindrà un total de 72 places de residència assistida i 20 més de centre de dia per persones dependents. En altres paraules, 8 de cada 10 places seran amb finançament públic.

La residència i centre de dia van ubicats al parc de Can Buc, a l’avinguda de Josep Pla. Els terrenys -que ocupen 10.000 metres quadrats- van ser comprats per l’Ajuntament l’any 2008 per un valor d’1,5 milions d’euros.

SEGUEIX-NOS

5,200SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,061FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

La Policia de Lloret investiga l’actuació d’uns agents durant la detenció d’un lladre

Els fets van tenir lloc cap a les set del vespre de diumenge arran d'un furt en un supermercat del carrer de Joan Baptista Llambert.

Dos detinguts per cultivar marihuana en una masia de Lloret de Mar

Els mossos han comissat 932 plantes i 1.040 esqueixos repartits en diverses estances de la casa.

La policia local de Llagostera deté quatre lladres que fugien des de Lloret de Mar

Després de rebre l'alerta, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, els agents van poder aturar la fugida en cotxe i detenir tots els seus ocupants. Va passar diumenge, pels voltants de les quatre de la tarda.