13.7 C
Lloret de Mar
Un dels establiments de restauració del carrer Sant Pere, que dilluns que ve podran obrir fins a les 17h.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

Un dels establiments de restauració del carrer Sant Pere, que dilluns que ve podran obrir fins a les 17h.

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

Els bars i restaurants podran obrir des de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda, de manera ininterrompuda. És una de les mesures més destacades de la Generalitat en la lluita contra la pandèmia, que entren en vigor a partir d’aquest dilluns, i amb una vigència de set dies.

Pel que fa a l’aforament de la restauració, no hi ha canvis: a l’interior és del 30% i a l’exterior no hi ha límit, però amb taules separades i amb un màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència. A més, es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari i la restauració dels centres comercials seguirà tancada.

Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)
Hotels i terrasses al passeig (Excelcior)

En el cas de la mobilitat, es manté el confinament comarcal i només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. També continua vigent el toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí i les trobades socials es poden fer amb un màxim de 6 persones, sense que estiguin limitades a dos grups bombolla.

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i, amb la mirada posada ja a l’estiu, assegura que “ara hi ha molt en joc”.

“Ens estem jugant la temporada d’estiu que serà vital. sense aquesta temporada moltes empreses no podran seguir”

Jaume Dulsat

Pel que fa al comerç, no hi ha canvis. Entre setmana es poden obrir tots els comerços, però el cap de setmana únicament ho poden fer aquells considerats essencials.

En l’àmbit de l’educació, el nivell universitari recuperarà la presencialitat de manera progressiva, fins al 30% d’aforament i serà cada universitat qui decidirà com aplica aquesta limitació. Una altra de les novetats és que el lleure i l’esport extraescolar s’amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

Pistes d'Atletisme de Lloret
Pistes d’Atletisme de Lloret

En el cas de l’esport, hi ha dues novetats. D’una banda, es reprenen les lligues federades per a majors de 16 anys, mentre que es mantenen suspeses la resta, excepte les d’àmbit estatal i professional i les que donen accés a competicions estatals. I d’altra banda, es reobren els vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que es recomana que només es facin servir si és estrictament necessari.

La Piscina de Lloret
La Piscina de Lloret

I pel que fa al sector cultural, es reprenen els actes amb públic, amb un 50% d’aforament, en museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques. I també es permet la represa, als centres cívics, de l’activitat a l’aire lliure de persones majors de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.

Totes aquestes noves mesures entren en funcionament a partir del pròxim dilluns, 8 de març, i tindran una vigència de set dies.

De cara a Setmana Santa, el Ministeri de Sanitat ha anunciat un acord amb les comunitats per mantenir el tancament perimetral. És a dir, per Setmana Santa no es permetrà la mobilitat entre autonomies excepte pels motius ja previstos en l’actual estat d’alarma.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.