14.3 C
Blanes
La Torre Llunàtica

La revista “La dona dels nassos” reivindica la Torre Llunàtica, l’hospital psiquiàtric de Lloret

La presentació es farà aquest divendres, a les 18h, a l'hotel AstoriaPark.

La Torre Llunàtica

Darreres Notícies

La dona dels nassos és una revista que es presenta aquest divendres a Lloret de Mar. La publicació, que dona a conèixer el tercer número, es defineix com “una aposta per l’insconscient com a font genuïna d’inspiració”.

Aquesta entrega de La dona dels nassos s’inspira en el moment que l’home va posar per primer cop el peu a la lluna. Una fita que porta a parlar de la Torre Llunàtica, l’hospital psiquiàtric de Lloret de Mar, construït al 1944, de la mà de Francesc Campderà.

La revista s’ha donat a conèixer en altres municipis, però aquest tercer número es presenta a Lloret. Un dels coordinadors de la publicació és el psiquiatra i psicoanalista lloretenc Guillem Pailhez, que explica que “reivindiquem la figura de l’hospital psiquiàtric, que va ser cabdal per la seva història, hi havia molt moviment i va ser pioner pel seu grau d’opertura”.

El de Lloret va ser el primer establiment psiquiàtric a l’Estat espanyol que va ser progressista i de caràcter privat. La seva peculiaritat, d’herència anglesa, residia en el seu grau d’opertura. Tant els malalts com la família del director del centre compartien residència. Les persianes que hi havia a les finestres eren l’única mesura de seguretat.

Guillem Pailhez també destaca el significat del nom de l’edifici, la Torre Llunàtica. Creu que “és un nom que genera un impacte i no crec que sigui fet per casualitat. La lluna és un símbol per a l’ésser humà”.

De tot això en parla La dona dels nassos. El número es presenta aquest divendres, a les 18h, a l’hotel AstoriaPark. És una revista sense ànim de lucre. Els interessats en tenir-la, han de demanar-la a través del correu [email protected].

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist