17.9 C
Lloret de Mar

La Xarxa Europea de Jardins Històrics segueix creixent amb dos jardins nous

Coincidint avui amb l'entrega oficial del certificat que acredita la ruta com a Itinerari Europeu Cultural, s'han unit a la xarxa un jardí de Bèlgica i un d'Hongria.

Els jardins Herrenhausen d'Alemanya (Xarxa Europea de Jardins Històrics).
Els jardins Herrenhausen d'Alemanya (Xarxa Europea de Jardins Històrics).

Darreres Notícies

La Xarxa Europea de Jardins Històrics, creada des de Lloret de Mar, segueix creixent. Avui mateix, passaran a formar-ne part un jardí de Bèlgica i un altre d’Hongria, coincidint amb l’acte de lliurament oficial del certificat que acredita la Ruta com a Itinerari Europeu Cultural.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Patrimoni Cultural de Lloret, Xavi Flores, valora de manera molt positiva el creixement de la xarxa, que compleix l’objectiu de fomentar la unitat cultural europea.

“És un goig, ja som nou països, cosa que dona sentit a aquesta xarxa europea, que busca aquesta unitat cultural europea i projectes comuns”

Xavi Flores

Recordem que la certificació com a Itinerari Cultural Europeu la va anunciar el Consell d’Europa el desembre del 2020, però la situació de pandèmia ha obligat a retardar l’acte oficial fins avui. La cerimònia es farà als Jardins de Santa Clotilde de Lloret, aquest migdia.

“Ens van fer l’honor de triar-nos com a seu de l’entrega d’aquest reconeixement i esperem que sigui un acte lluït i que acabi de mostrar la feina feta durant aquests anys”

Xavi Flores

La xarxa està formada per una quarantena de jardins de nou països europeus diferents. El regidor ha ressaltat que esperen, més endavant, poder comptar també amb algun jardí de França o Anglaterra.

La cerimònia d’avui la presidirà l’alcalde de Lloret i president de la Ruta, Jaume Dulsat, acompanyat d’Stefano Dominioni, director de l’Institut Europeu d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa. 

spot_img

El + Vist