18 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament adquireix un nou espai com a Centre Cívic del Molí

Donarà servei a la Tarda Jove, l’Espai de Salut Jove, Porta d’accés i el Reconcilia’t, programes que fan atenció a joves en situació de vulnerabilitat.

El nou local al barri del Molí.
El nou local al barri del Molí.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha adquirit recentment un nou espai com a nou Centre Cívic del barri del Molí. L’edifici que fins ara feia aquesta funció (ubicat al carrer Doctor Roig i Raventós) es destinarà a magatzem de Patrimoni Cultural, des que fa va quedar tancat per la pandèmia i ja va adquirir aquests usos.

servicios profesionales jimenez

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que “es feia necessari i imprescindible substituir-lo per un altre espai que permeti els usos d’un equipament que compti amb unes característiques que permetin trobar-se i relacionar-se i construir d’una manera col·lectiva i transversal projectes amb un valor social, inclusiu i participatiu”.

moli 2

A partir de la seva compra i les corresponents reformes, es posarà en marxa aquest nou centre cívic. A més, l’espai donarà cobertura a diferents programes de Benestar i Família com la Tarda Jove, l’Espai de Salut Jove, Porta d’accés i el Reconcilia’t, que fan atenció a joves en situació de vulnerabilitat.

Aquest nou espai compta amb una superfície aproximada de 120 metres quadrats i està ubicat en l’Avinguda de les Regions, una via comercial que vertebra el barri, a davant de la plaça dels Drets Humans i molt a prop de la plaça de les Regions, dues zones d’especial afluència de veïns.

Els centres cívics constitueixen els instruments per generar la creativitat i la convivència necessària per impulsar un model cohesionat de municipi, posant l’èmfasi en la descentralització territorial i dotant-los de contingut de tal manera que siguin referents socioculturals en el barri i per tant de proximitat. Proximitat entesa en el sentit físic (vinculada a l’equipament) i també relacional (vinculada a la coneixença, a la creació de vincles o de suport).

Amb l’adquisició d’aquest espai es recupera el nombre d’equipaments que prestaven el servei públic com a Centres Cívics de Lloret de Mar. Són 6 en total, ubicats als barris de Can Carbó, Can Ballell, Can Sabata, Roca Grossa, el Rieral i Molí (que dona servei a 3 barris Molí-Mas Vilà-Can Ribalaigua).

spot_img

El + Vist