16.5 C
Lloret de Mar
Carrer Sant Pere

L’Ajuntament aposta per la recopilació, anàlisi i gestió de dades

El Consistori està implementant diferents eines per poder ajuntar el màxim nombre de dades quantitatives i qualitatives.

Carrer Sant Pere

Darreres Notícies

Lloret de Mar aposta per la implementació d’eines que permeten recopilar dades per a la seva anàlisi i posterior gestió. Les xifres facilitades per les càmeres de videovigilància o la medició del retorn dels esdeveniments en són un exemple.

La gestió d’aquesta informació, coneguda també com a Big Data, permet, per exemple, valorar el registre del flux d’entrada i sortida de Lloret. En aquest sentit, entre el maig i la primera quinzena d’agost s’han quantificat poc menys de 5.400.000 desplaçaments que han tingut lloc al municipi. Aquest tipus de resultats faciliten la planificació d’actuacions en matèria de trànsit i seguretat ciutadana. L’alcalde, Jaume Dulsat, considera que la recopilació i gestió d’aquestes dades és bàsica.

Una altra eina que s’ha implantat aquest any, i que persegueix el mateix objectiu, estudia l’impacte econòmic d’un esdeveniment, és a dir, ofereix un càlcul del retorn o el benefici que se n’ha tret. A més, també recull altres informacions d’interès com, per exemple, les preferències dels clients, el nombre d’assistents d’un acte o la despesa d’una persona al dia.

L’alcalde també ha explicat que a curt termini –de cara a la temporada vinent- hi ha previst implantar un comptador de persones en vies molt transitades de la destinació, com els carrers Sant Pere o de la Vila. 

Segons l’estudi SEGGITUR, que va ser encarregat pel consistori ara fa uns mesos, la recopilació, el tractament i l’estudi de les dades seran claus per definir la planificació estratègica del municipi. Una acció que, de retruc, reforçarà i impulsarà la qualitat de ciutat intel•ligent.

spot_img

El + Vist