11.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament busca finançament privat per construir l’escola d’hostaleria a la vila

L'alcalde explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d'Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

L'alcalde al seu despatx
L'alcalde al seu despatx

Darreres Notícies

Lloret de Mar busca finançament privat perquè el municipi tingui una escola d’hostaleria, que serà complementària a la que ja existeix a Girona. L’alcalde explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d’Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

Per això, Jaume Dulsat busca “la col·laboració amb privats” per assumir part de la inversió, ja que la Generalitat sí que ha garantit que hi pot aportar tant el professorat com l’equipament (les cuines). L’alcalde explica que al municipi li interessa el projecte, i més tenint en compte que a partir de la tardor Lloret de Mar estrenarà un postgrau en formació turística.

L’alcalde ha explicat que aquest nou centre seria complementari a l’escola que ja hi ha a Girona, ja que considera que “són mercats diferents” els estudiants que pot captar l’escola d’Hostaleria de Girona i els estudiants de Tossa de Mar, Lloret o Blanes que podrien anar al nou equipament.

Jaume Dulsat ha matisat que és cert que molts dels alumnes de la zona es veuen obligats a anar a Girona actualment i si tinguessin un centre més a prop canviarien, però que en cap cas “mai” no es podria parlar de “competència entre les dues escoles”.

D’altra banda, l’alcalde de Lloret preveu que aquest sigui “un bon estiu” a nivell d’ocupació turística. De tota manera, el batlle assegura que és difícil mantenir els nivells dels darrers anys, ja que “les expectatives són molt altes i difícils d’acomplir” perquè les últimes temporades han estat molt bones a nivell de visitants.

De tota manera, per al batlle del municipi hi ha dos factors clau per garantir una bona ocupació aquest estiu: el bon temps i la sensació de seguretat. De fet, segons les previsions meteorològiques i els primers dies d’aquest estiu tot fa pensar que els mesos de juliol i agost seran calorosos i, per tant, garantiran que els hotels s’acabin d’omplir amb les reserves d’última hora, sobretot del mercat nacional.

Sobre el nivell de seguretat, malgrat haver patit la proximitat dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el batlle assegura que hi ha un bon índex de satisfacció.
De fet, Dulsat ha explicat que compten amb un software que recull les opinions a diferents xarxes de turistes que han estat a Lloret de Mar i n’elabora un índex de satisfacció. En aquest cas, en matèria de seguretat l’índex global és del 86%, tot i que ha matisat que hi va haver “un repunt negatiu” durant la setmana dels atemptats.

De cara a aquesta temporada confia que el patrullatge dels Mossos d’Esquadra contribuirà a mantenir aquest nivell de satisfacció i ja han coordinat quin tipus d’operatiu de prevenció es portarà a terme al municipi. Per això hi haurà agents dels Mossos amb “arma llarga passejant”, més enllà del desplegament que faci el propi cos local.

A més, Dulsat també ha confirmat que “tots els establiments” turístics del municipi “estan fent una millora” en aquest àmbit per tal de reforçar la prevenció i mostrar una sensació de seguretat.

spot_img

El + Vist