Diumenge, 28 febrer 2021
13.6 C
Lloret de Mar
L'alcalde al seu despatx

L’Ajuntament busca finançament privat per construir l’escola d’hostaleria a la vila

L'alcalde explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d'Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

L'alcalde al seu despatx

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Lloret de Mar busca finançament privat perquè el municipi tingui una escola d’hostaleria, que serà complementària a la que ja existeix a Girona. L’alcalde explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d’Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

Per això, Jaume Dulsat busca “la col·laboració amb privats” per assumir part de la inversió, ja que la Generalitat sí que ha garantit que hi pot aportar tant el professorat com l’equipament (les cuines). L’alcalde explica que al municipi li interessa el projecte, i més tenint en compte que a partir de la tardor Lloret de Mar estrenarà un postgrau en formació turística.

L’alcalde ha explicat que aquest nou centre seria complementari a l’escola que ja hi ha a Girona, ja que considera que “són mercats diferents” els estudiants que pot captar l’escola d’Hostaleria de Girona i els estudiants de Tossa de Mar, Lloret o Blanes que podrien anar al nou equipament.

Jaume Dulsat ha matisat que és cert que molts dels alumnes de la zona es veuen obligats a anar a Girona actualment i si tinguessin un centre més a prop canviarien, però que en cap cas “mai” no es podria parlar de “competència entre les dues escoles”.

D’altra banda, l’alcalde de Lloret preveu que aquest sigui “un bon estiu” a nivell d’ocupació turística. De tota manera, el batlle assegura que és difícil mantenir els nivells dels darrers anys, ja que “les expectatives són molt altes i difícils d’acomplir” perquè les últimes temporades han estat molt bones a nivell de visitants.

De tota manera, per al batlle del municipi hi ha dos factors clau per garantir una bona ocupació aquest estiu: el bon temps i la sensació de seguretat. De fet, segons les previsions meteorològiques i els primers dies d’aquest estiu tot fa pensar que els mesos de juliol i agost seran calorosos i, per tant, garantiran que els hotels s’acabin d’omplir amb les reserves d’última hora, sobretot del mercat nacional.

Sobre el nivell de seguretat, malgrat haver patit la proximitat dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el batlle assegura que hi ha un bon índex de satisfacció.
De fet, Dulsat ha explicat que compten amb un software que recull les opinions a diferents xarxes de turistes que han estat a Lloret de Mar i n’elabora un índex de satisfacció. En aquest cas, en matèria de seguretat l’índex global és del 86%, tot i que ha matisat que hi va haver “un repunt negatiu” durant la setmana dels atemptats.

De cara a aquesta temporada confia que el patrullatge dels Mossos d’Esquadra contribuirà a mantenir aquest nivell de satisfacció i ja han coordinat quin tipus d’operatiu de prevenció es portarà a terme al municipi. Per això hi haurà agents dels Mossos amb “arma llarga passejant”, més enllà del desplegament que faci el propi cos local.

A més, Dulsat també ha confirmat que “tots els establiments” turístics del municipi “estan fent una millora” en aquest àmbit per tal de reforçar la prevenció i mostrar una sensació de seguretat.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.