25.3 C
Lloret de Mar
El radar de l'avinguda Vila de Blanes.

L’Ajuntament de Lloret retirarà “en pocs dies” el radar de l’avinguda Vila de Blanes

Es treballa per obtenir l’aval legal que permeti revocar les sancions tramitades en un curt espai de temps i notificades de cop.

El radar de l'avinguda Vila de Blanes.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret procedirà en breu -en pocs dies- a retirar el radar de l’avinguda Vila de Blanes. Segons fonts municipals, es dona així resposta a les peticions de la ciutadania, que s’ha queixat presentant 800 firmes en contra del radar.

Denuncien que les diferents multes posades en un termini curt de temps es notificaven de cop, totes juntes, i que el conductor no tenia marge per rectificar.

El radar de l'Avinguda Vila de Blanes
El radar de l’Avinguda Vila de Blanes

L’alcalde Jaume Dulsat assenyala que la finalitat inicial era reduir la velocitat en aquest tram de la via, on es pot circular a 40 km/h. Afegeix que, vista la controvèrsia causada, s’ha decidit posar-hi fi. En aquest sentit, es treballa amb la voluntat de “revocar les multes posades entre la 1a sanció i fins que aquesta ha estat comunicada a l’infractor”.

La retirada del radar ha estat aplaudida per l’oposició. Jordi Hernández (Cs) titlla el radar de “recaptatori” i diu que “ja era hora” que fos retirat. Mentre que altres portaveus -als quals es pot escoltar en l’arxiu adjunt- subratllen la polèmica generada i se solidaritzen amb els veïns multats.

Qui ha presentat les firmes en contra del radar és Lluïsa Soriano: “quan em va arribar la primera multa, em vaig indignar, vaig crear un grup amb altres afectats i vam recollir firmes, quan les vaig presentar a l’Ajuntament, em van escoltar i vaig veure que hi havia solucions preparades”

En el lloc del radar s’hi instal·larà un indicador de velocitat per avisar els conductors de la velocitat a què circulen i es reforçarà la senyalització a terra de la velocitat permesa.

Per altra banda, l’Ajuntament de Lloret també ha encarregat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) un dictamen jurídic per buscar la viabilitat legal per revocar les multes que ha tramitat el Consell Comarcal de la Selva.

A més l’alcalde de Lloret, per recomanació del mateix dictamen encarregat a la UOC, sol·licitarà també un altre dictamen a la Comissió Assessora Jurídica de la Generalitat per tenir la màxima seguretat jurídica.

spot_img

El + Vist