17.7 C
Lloret de Mar
Un carrer del nucli antic

L’Ajuntament engega un pla per embellir i revitalitzar el nucli antic

El pla inclou una sèrie d’accions que es consideren prioritàries i que s’han consensuat amb el veïnat de la zona.

Un carrer del nucli antic

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha impulsat un pla de xoc per embellir i revitalitzar el nucli antic. El pla inclou una sèrie d’accions que es consideren prioritàries i que s’han consensuat amb el veïnat de la zona.

En aquest sentit, la presidenta de l’associació de veïns, Rosa Sabiote, explica que el més necessari ara mateix és fer una posada a punt de tot el barri.

“És una posada a punt, revisar els punts que estan realment molt malament i entenem que això és l’inici amb un recorregut molt llarg”

Rosa Sabiote

Sabiote reconeix que estan molt satisfets amb l’actuació de l’Ajuntament i espera que sigui l’inici d’un llarg de camí per tornar a revifar el nucli antic.

“El nucli antic està amb una situació molt degradada, a nivell de manteniment i de neteja, però veiem que des de l’Ajuntament s’hi està posant remei”

Rosa Sabiote

El pla consisteix en fer una neteja intensiva dels carrers d’aquest barri, com ara les escales del passeig del Puig, de la Costa de la Fàbrica o de la Costa de Sant Carles i les places París, del Mil·lenari, Germans Maristes i Melcior Montero. També es duen a terme tasques de jardineria i de manteniment del mobiliari urbà pintant papereres, baranes, quadres d’instal·lacions elèctriques i bancs. Ho ha explicat el regidor d’Urbanisme, Albert Robert.

“Des de l’Ajuntament tenim molt clar que al nucli antic s’hi ha d’actuar i s’hi ha d’actuar fort”

Albert Robert

El regidor ha explicat que l’Ajuntament treballa amb la intenció de poder pintar les façanes privades que tinguin grafits, sempre i quan els propietaris hi estiguin d’acord.

Un carrer del nucli antic
Un carrer del nucli antic

A més, les ordenances fiscals d’aquest 2022 preveuen bonificacions per a les persones que vulguin rehabilitar habitatges o locals destinats a l’activitat empresarial o professional. I també es donen ajudes a qui vulgui obrir qualsevol activitat en el nucli antic, amb una superfície màxima de 500 metres quadrats.

D’altra banda, també s’ha incrementat la seguretat ciutadana en aquestes zones, tal com ha explicat el regidor del barri, Albert Ferrández.

“La sensació de seguretat és molt important i s’ha reforçat el patrullatge de la Policia Local a peu i també es vol reforçar la lluminària en certes zones i revitalitzar els carrers perquè hi torni a haver negocis o gent vivint-hi”

Rosa Sabiote

A més, s’està investigant la identitat de dos grafiters en concret que han malmès moltes façanes i mobiliari urbà.

Les escales de Costa de la Fàbrica
Les escales de Costa de la Fàbrica

La previsió de l’Ajuntament es donar continuïtat a aquest pla d’actuacions en altres barris i zones de Lloret durant aquest 2022. De moment, però, la prioritat és el nucli antic.

spot_img

El + Vist