11.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament i l’Aurora impulsen una campanya de posa gots contra la violència masclista

Compten amb el suport de l'Associació de Bars i Restaurants i del Gremi d'Hostaleria, que repartiran els posa gots amb missatges de sensibilització.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

Els bars, restaurants i hotels de Lloret repartiran posa gots amb missatges en contra de la violència de gènere. És una novetat a la vila i, tal com ha explicat la regidora de la Dona, Mònica Cunill, la campanya té un doble objectiu: “No només vol sensibilitzar contra el tema de la violència, sinó que vol donar la imatge que tots junts podem treballar contra això”. 

La campanya, organitzada per la regidoria de la Dona de l’Ajuntament i l’associació de dones l’Aurora, es presentarà divendres de la setmana que ve, 2 de desembre i s’impulsa coincidint amb la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, que és demà, 25 de novembre. Una data assenyalada que la regidora considera que cal tenir molt present: “Cada any moren moltes dones a mans de les seves parelles o exparelles i és un dia per fer més visible aquesta problemàtica i lluitar tots junts contra aquesta xacra social que encara avui en dia ens persegueix”. 

A banda de procurar acabar amb aquesta xacra, el 25-N també pretén conscienciar les víctimes perquè denunciïn els maltractaments. A Catalunya, aquest 2016 han mort cinc dones i cap d’elles no estava entre les més de 10.000 que van presentar denúncia. Per tant, la policia no tenia cap mena de dada que permetés prevenir-ne la mort.

Per augmentar la protecció de les dones que sí que han presentat denúncia, la Generalitat ha preparat una aplicació de mòbil. És una versió de l’aplicació del 112, i la policia en facilitarà el codi per descarregar-la a les 500 dones que es considera que tenen més risc de patir agressions.

A Lloret, l’efemèride es commemora cada any amb la lectura del manifest, que es farà aquest dissabte. Els actes es complementen amb la lectura d’un fragment d’un llibre d’Isabel Clara Simó a la biblioteca, una performance i l’entrega de premis del concurs d’eslògans que es faran el mateix dissabte.

spot_img

El + Vist