7.3 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament multa dues entitats bancàries per tenir pisos buits a Lloret

El consistori ha sancionat la Caixa amb 24.000 euros i el BBVA amb 12.000 euros, aquest mes de novembre.

Façana de l'Ajuntament
Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha sancionat dues entitats bancàries –la Caixa amb 24.000 euros i el BBVA amb 12.000 euros- per tenir pisos desocupats des de fa dos anys i no cedir-los a lloguer social. A aquesta situació s’ha arribat després d’un seguit de gestions fetes pel consistori, amb l’objectiu de posar un seguit d’habitatges buits a disposició de famílies desnonades.

servicios profesionales jimenez

Tot plegat es va iniciar arran de la moció aprovada al 2014, a instàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en què Lloret es va comprometre a sancionar els bancs amb pisos desocupats.

Aquest mes de novembre han arribat les primeres sancions. Les entitats bancàries multades tenen temps de pagar fins al gener del 2016. La regidora de Benestar i Família, Mònica Cunill assenyala que “no és una tasca senzilla arribar fins aquí, hem de demostrar que fa dos anys que aquests bancs tenen els pisos buits”

La regidora afegeix que l’Ajuntament està a disposició de totes les famílies de Lloret que no puguin accedir a un habitatge o tinguin altres mancances socials. Assegura que “no hi ha cap persona al carrer” ara mateix a la vila.

Tot plegat és la resposta del consistori a la PAH, que demanava explicacions sobre les gestions fetes al respecte. L’entitat assegura que hi ha 219 habitatges buits a Lloret, que pertanyen a entitats bancàries i que la dada prové de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Un membre de la PAH, Enric Bonmatí, asseguren que cada cop arriben més famílies “demanant ajuda perquè no poden pagar el lloguer”.

spot_img

El + Vist