Dimecres, 27 gener 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Façana de l'Ajuntament

L’Ajuntament multa dues entitats bancàries per tenir pisos buits a Lloret

El consistori ha sancionat la Caixa amb 24.000 euros i el BBVA amb 12.000 euros, aquest mes de novembre.

Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

Bustek Films i l’Ajuntament rodaran un videoclip contra les agressions sexuals

Fan una crida per trobar homes d'entre 30 i 50 anys que vulguin col·laborar amb el projecte, que és sense ànim de lucre i té l'objectiu de conscienciar, sobretot, el jovent.

Comencen els treballs de neteja de la finca dels apartaments Bravapark de Fenals

Els treballs consisteixen en la neteja i adequació de tota la finca i el tancament de les parts de la planta baixa per evitar que pugui entrar ningú a l'edifici.

Albert Vinyals: “Ens hem de prendre el consum com un acte polític. Si vull botigues al poble, he de comprar al poble”

És una de les conclusions d'una enquesta d'Escodi, que es presentarà avui (15:00) en un webinar obert a tothom a través de la Plataforma Zoom.

Una 50a de fotografies, a la primera edició del concurs de fotografia comunitària

Del 5 al 15 de febrer s'obrirà el període de votacions, en què cada persona empadronada a Lloret major de 16 anys podrà escollir una foto.

Ja es pot votar per correu a les eleccions al Parlament

Qui encara no hagi fet la sol·licitud, té temps de tramitar-la fins al 5 de febrer.

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha sancionat dues entitats bancàries –la Caixa amb 24.000 euros i el BBVA amb 12.000 euros- per tenir pisos desocupats des de fa dos anys i no cedir-los a lloguer social. A aquesta situació s’ha arribat després d’un seguit de gestions fetes pel consistori, amb l’objectiu de posar un seguit d’habitatges buits a disposició de famílies desnonades.

Tot plegat es va iniciar arran de la moció aprovada al 2014, a instàncies de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en què Lloret es va comprometre a sancionar els bancs amb pisos desocupats.

Aquest mes de novembre han arribat les primeres sancions. Les entitats bancàries multades tenen temps de pagar fins al gener del 2016. La regidora de Benestar i Família, Mònica Cunill assenyala que “no és una tasca senzilla arribar fins aquí, hem de demostrar que fa dos anys que aquests bancs tenen els pisos buits”

La regidora afegeix que l’Ajuntament està a disposició de totes les famílies de Lloret que no puguin accedir a un habitatge o tinguin altres mancances socials. Assegura que “no hi ha cap persona al carrer” ara mateix a la vila.

Tot plegat és la resposta del consistori a la PAH, que demanava explicacions sobre les gestions fetes al respecte. L’entitat assegura que hi ha 219 habitatges buits a Lloret, que pertanyen a entitats bancàries i que la dada prové de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Un membre de la PAH, Enric Bonmatí, asseguren que cada cop arriben més famílies “demanant ajuda perquè no poden pagar el lloguer”.

- Publicitat -

El + Vist

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.