7.4 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament vol incrementar el nombre de dones policia a Lloret de Mar

Actualment, només el 10% de la plantilla està format per dones, que són 10 d'un total de 103 persones. Per dues caporals dones, hi ha 16 caporals homes.

L'Ajuntament vol incrementar el nombre de dones policia (Policia Local de Lloret de Mar)
L'Ajuntament vol incrementar el nombre de dones policia (Policia Local de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Només el 10% dels agents de la Policia Local de Lloret de Mar són dones. Això vol dir que del centenar de membres del cos, el sector femení està format només per deu persones. D’aquestes, dues són caporals, mentre que de caporals homes n’hi ha setze.

servicios profesionales jimenez

Són xifres que no agraden al govern municipal, que vol estudiar el motiu pel qual en els últims anys s’ha reduït l’entrada de dones a la plantilla de la Policia Local. I, conseqüentment, vol impulsar accions per incrementar el percentatge femení, tal com ha explicat el regidor de Seguretat, Jordi Sais.

“La ràtio d’agents de policia local dona ha baixat en els darrers anys i això és una dada que ens preocupa i hem entès que caldria fer algun tipus de campanya”

Jordi Sais

Els motius, segons el regidor, podrien ser, entre altres, alguns dels requisits físics que es marquen o la competència d’altres cossos de seguretat: “Segurament per algunes limitacions en quant a alçada o edats que a vegades s’estableixen en les licitacions i els concursos de les places i això provoca que algunes persones no s’hi vulguin presentar”.

Una reunió dels agents (Policia Local de Lloret de Mar)
Una reunió dels agents (Policia Local de Lloret de Mar)

Tot i que en general, els cossos de seguretat compten amb més presència masculina que femenina, un cop entren al cos, les tasques que duen a terme homes i dones són exactament les mateixes.

“Les tasques són les mateixes, un home i una dona estan capacitats per fer qualsevol de les feines que es puguin desenvolupar”

Jordi Sais

Ara mateix, la Policia Local de Lloret compta amb 103 places, tot i que hi ha vuit vacants, que es preveuen cobrir al llarg d’aquest 2023.

spot_img

El + Vist