13.5 C
Blanes
La Tapeta, aquest diumenge a la nit, en el dia de la reobertura de la restauració a les nits

L’alcalde celebra el relaxament de les restriccions però alerta que seguim en pandèmia

En aquest sentit, Jaume Dulsat demana seny a la població i un últim esforç i, tot i que celebra que es vagi avançant amb bon peu, alerta que és perillosa la falsa sensació de normalitat.

La Tapeta, aquest diumenge a la nit, en el dia de la reobertura de la restauració a les nits

Darreres Notícies

És bo per Lloret de Mar que s’hagi aixecat el toc de queda i que la restauració pugui tornar a obrir fins a les onze de la nit. No obstant això, cal seguir sent prudents perquè la pandèmia segueix activa. Ho alerta l’alcalde, Jaume Dulsat.

“És una bona evolució per una ciutat turística i de serveis com és Lloret de Mar, i molt esperada”

Jaume Dulsat

En aquest sentit, el batlle reconeix que és perillosa la falsa sensació de normalitat que es va despertar en el moment en què es va aixecar el toc de queda, la matinada de dissabte a diumenge.

“Entenem molt bé que la gent jove necessita els seus espais i poder socialitzar, però hem de fer aquest darrer esforç i demanar més vacunes”

Jaume Dulsat

L’alcalde també ha parlat del sector de l’oci nocturn, el més afectat per les restriccions, ja que porta pràcticament més d’un any tancat. Aquesta setmana és previst que el Procicat aprovi el pla de reobertura, però quedarà supeditat a l’aixecament de l’ordre ministerial que obliga a mantenir tancades les discoteques i sales de ball i que es va decretar a l’agost, amb l’aval de totes les comunitats autònomes.

Jaume Dulsat, que ha pogut tenir accés al pla a través de Dipsalut, creu que és una bona proposta i confia en què el sector podrà tornar a obrir aviat. “Em sembla que és un pla que està ben pensat i que les sales de festa i les discoteques de Lloret de Mar el podran complir amb solvència, perquè ho fan bé i perquè tenen unes estructures importants”, ha argumentat.

“És necessari que puguin obrir perquè a part d’una necessitat social també n’hi ha una de moviment econòmic i, per tant, entenem que podran en no gaires setmanes”

Jaume Dulsat

A banda d’eliminar el toc de queda nocturn i reobrir la restauració fins a les onze de la nit, hi ha més novetats: s’ha aixecat el confinament perimetral de Catalunya, s’ha ampliat l’obertura del comerç fins a les deu de la nit i també s’allarga l’horari de les activitats culturals i esportives. A més, s’autoritza la reobertura de parcs d’atraccions i de fires.

Tot i així, hi ha restriccions que es mantenen igual, com ara les mesures de protecció bàsiques a l’espai públic, com l’ús obligatori de la mascareta i la distància de seguretat d’un metre i mig. També els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars.

El Procicat també manté el màxim de sis persones per a trobades i reunions, sense limitació de bombolles de convivència, i l’aforament del 50% als llocs de culte, dues mesures que afecten drets fonamentals però que han rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist